h

SP wil zetel van Ger Meesters terug!

28 oktober 2010

SP wil zetel van Ger Meesters terug!

De SP is ontluisterd over de volstrekt onverwachte afsplitsing van Ger Meesters van de SP-fractie. De SP ontving het bericht via de griffier van de gemeente die een mail van Meesters op diens verzoek aan de hele gemeenteraad doorstuurde. Meesters vertrok diezelfde dag op reis en was ruim een week lang niet persoonlijk bereikbaar. In een brief bedankt Meesters de SP voor de prettige samenwerking en zegt hij de sociale doelstelling te blijven steunen maar over de beweegredenen van zijn besluit wil hij niets kwijt. De SP heeft tevergeefs meerdere malen geprobeerd persoonlijk contact met Meesters te krijgen.

"Er was geen aanleiding, er was geen signaal, het was een volkomen verrassing. We tasten nog steeds volledig in het duister omdat Ger weigert zijn beweegredenen kenbaar te maken. Als je een half jaar na de verkiezingen je zonder uitleg afsplitst en de zetel meeneemt, dan bruskeer je de SP-kiezer die je op die plek gebracht heeft. Op die stoel hoort een SP'er, daar hebben de 7.388 Heerlense SP-stemmers recht op." aldus SP-fractievoorzitter Ron Meyer.

Ger Meesters kreeg 63 voorkeursstemmen. Voor een zetel in de gemeenteraad waren 881 stemmen nodig. De SP kreeg in totaal 7.388 stemmen. De SP roept Ger Meesters op niet aan zetelroof te doen en de 9e zetel aan de SP-fractie terug te geven.

U bent hier