h

Stichting Popmuziek Limburg zet Nieuwe Nor in de kou

30 oktober 2010

Stichting Popmuziek Limburg zet Nieuwe Nor in de kou

Elk jaar mag een talentvolle Limburgse band Pinkpop openen, wie deze eer ten deel valt wordt bepaald bij de popmuziekwedstrijd Nu Of Nooit. Tot voor kort vonden de voorronden daarvan plaats in de belangrijkste Limburgse poppodia, waaronder de Heerlense Nieuwe Nor. Tot grote verbazing van de SP worden deze voorronden nu verplaatst naar lokale (horeca)voorzieningen buiten Heerlen. Onbegrijpelijk.

Sungrazer, winnaar van Nu of Nooit 2010

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) is een door de provincie Limburg volledig gefinancierde organisatie met als doel de ondersteuning, ontwikkeling en stimulering van de popcultuur in Limburg. Enkele dagen geleden presenteerde SPL de data en locaties van de belangrijke Limburgse poptalentenjacht Nu Of Nooit 2011, waarvan de winnaar Pinkpop mag openen. De finale vindt dan wel in het theater van Heerlen plaats maar het is onbegrijpelijk dat ons poppodium (net als de podia in Weert, Venlo en Sittard-Geleen) niet gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is.

Heerlens SP-fractievoorzitter Ron Meyer is in navolging van de SP in de provincie ook stomverbaasd over de beslissing van SPL: "Dit is een onbegrijpelijke keuze van deze gesubsidieerde organisatie, juist nu onder andere Heerlen enorm investeert in popmuziek en een professioneel podium. Daarom moet dit vreemde besluit zo snel mogelijk teruggedraaid worden."

De door de provincie gesubsidieerde organisatie SPL heeft voor het eerst, na 21 jaar, besloten de zes voorrondes in 2011 niet te laten plaatsvinden op de kernpodia voor popmuziek in Weert, Venlo en Sittard-Geleen en in Heerlen.

Meer lezen!

U bent hier