h

Keten van wsw-solidariteit groeit (ook in het stadhuis)

2 juni 2011

Keten van wsw-solidariteit groeit (ook in het stadhuis)

Ook burgemeester Depla toonde zijn solidariteit met de wsw'ers

Steeds meer mensen, wsw'ers en anderen, maken zich grote zorgen over de plannen van het kabinet-Rutte om te bezuinigen op (onder andere) de sociale werkvoorziening. In protest daartegen zijn wsw'ers een keten van solidariteit gestart: overal worden handschoenen beschreven met teksten die vragen om respect, solidariteit en simpelweg om werk in plaats van armoede.Voorafgaand aan de raadsvergadering van afgelopen dinsdag protesteerden ook bijna alle raadsleden door een handschoen te beschrijven. Een aantal mensen van het actiecomite stond daarom met een hele berg handschoenen in de hal van het stadhuis. De wsw'ers nemen de handschoen op!

Raadsleden van bijna alle partijen steunen de actie, hier bijvoorbeeld Barry Braeken van de PvdA

De handschoenen moeten allemaal samen een lange keten van solidariteit gaan vormen die de symbolische afstand tussen Den Haag en Heerlen kan overbruggen. Eerder zei een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Heerlen (op de VVD en HartLeers na, zij steunen dit kabinetsbeleid) ook al nee tegen de wsw-afbraak van Rutte.

Ook aan de poorten van de bedrijven voeren wsw'ers actie tegen de bezuinigers

U bent hier