h

WSW/WOZL

8 oktober 2012

Niet het bedrijf, wel de mensen

De SP steunt de uitgave van 16 miljoen om zoveel mogelijk werk voor WSW'ers te behouden.

De SP wil dat zoveel mogelijk werk wordt behouden. Voor de SP staan niet de top en hun organisatie, maar de mensen die het werk doen voorop!

Lees verder
2 juli 2012

Licom: integer en transparant met gemeenschapsgeld?

Al langere tijd was duidelijk dat het bij Licom foute boel was. Kranten schreven erover, acties werden in gang gezet en de SP stelde geregeld vragen hierover aan het college. Daarnaast kreeg de SP zoveel opmerkingen en klachten van medewerkers over Licom binnen dat een eigen onderzoek gestart werd. Op basis daarvan werd een rapport geschreven. Helaas mocht dat niet baten. De resultaten van Licom gingen verder achteruit en de gemeente moest alsmaar meer extra geld besteden om het bedrijf en haar medewerkers vlot te houden.

Lees verder
10 maart 2012

Manifestatie: geen toekomst achter de geraniums

De bezuinigingen op de Sociale Werkvoorziening (SW) hebben grote gevolgen voor iedereen die daar werkt. Daarom organiseert ABVAKABO op donderdag 22 maart a.s. de manifestatie Geen toekomst achter de geraniums. Het kabinet wil 70.000 arbeidsplaatsen schrappen en mensen laten werken onder het minimumloon. Het is erop of eronder, we moeten nu samen (sw'ers en niet-sw'ers) een vuist maken!

Lees verder
11 december 2011

Roemer: "We gaan door, als het moet met 100.000 man!"

"Mark Rutte is niet de premier van alle Nederlanders, maar de spreekstalmeester van de miljonairsfair." Dat zei SP-leider Emile Roemer afgelopen zaterdag op de manifestatie Armoede werkt Niet in Den Bosch. Ruim 6500 mensen protesteerden in de Brabanthallen tegen de bezuinigingen van het kabinet op de bijstand, de zorg, de sociale werkplaats en het speciaal onderwijs. De manifestatie werd georganiseerd door SP, PvdA, Abvakabo, FNV Bondgenoten en anderen.

Lees verder
30 november 2011

Maak op 10 december een vuist tegen dit kabinetsbeleid!

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Kom in actie en ga op 10 december mee naar de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor busvervoer wordt gezorgd.

Lees verder
20 september 2011

10.000 Mensen protesteren tegen asociale bezuinigingen

"Wij gaan de crisis niet betalen!"

Lees verder
16 september 2011

Ketting van solidariteit reist naar Den Haag

Leden van het Actiecomite Respect voor de Sociale Werkvoorziening Parkstad hebben samen met SP-ers inmiddels een Ketting van Solidariteit van meer dan 500 meter aan werkhandschoenen verzameld. Zaterdag is de Ketting in de stad en maandag reist deze naar een landelijke demonstratie in Den Haag.

Lees verder
25 juli 2011

Heerlenaren verlengen keten van solidariteit

Afgelopen zaterdag heeft het actiecomite Respect voor de WSW Parkstad actie gevoerd in het centrum van Heerlen. Meer dan tweehonderd mensen schreven daarbij hun persoonlijke boodschap op een werkhandschoen als protest tegen de asociale bezuinigingsplannen van dit rechtse kabinet.

Lees verder
18 juli 2011

Heerlense wsw-actie wordt landelijk protest

Landelijke inzameling van werkhandschoenen in protest tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening.

Lees verder
4 juli 2011

Heerlense wsw-actie gaat landelijk!

SP- Tweede Kamerlid Sadet Karabulut adopteert Heerlense actie en wil tienduizenden werkhandschoenen ophalen

Lees verder

Pagina's

U bent hier