h

GOUDEN JOEP voor AZM

3 november 2011

GOUDEN JOEP voor AZM

GOUDEN JOEP voor Academisch Ziekenhuis Maastricht

Het Rode Mannetje reikt vandaag de Gouden Joep uit aan het Academisch Ziekenhuis van Maastricht (AZM). De Gouden Joep is een aanmoedigingsprijs om de graaicultuur te doorbreken. De prijs wordt uitgereikt aan publieke instellingen met topinkomens boven dat van de Minister-President. "Het is niet aan patienten en verpleegsters uit te leggen dat zij moeten bezuinigingen, terwijl de ziekenhuis-baas ruim 3 tonontvangt!"

De Gouden Joep is vernoemd naar Joep Verbugt, de bestuurder van een Eindhovense instelling voor geestelijke gezondheidszorg die onlangs een deel van zijn topinkomen inleverde. Verbugt noemde salarissen van bestuurders in ziekenhuizen, universiteiten en thuiszorginstellingen boven de Minister-President "ongeloofwaardig". Verbugt wil zich aan de Balkenendenorm houden. "Goed voorbeeld doet volgen. Bij het AZM ontvangt de hoogste baas doodleuk ruim 3 ton. Het AZM heeft50 mensen in dienst boven de Balkenendenorm en 14daarvan boven de 250.000 euro. Dat valt aan geen verpleegster of patient uit te leggen." zegt het Rode Mannetje.

Het Rode Mannetje krijgt steun van de SP in Limburg. De SP wil instellingen die betaald worden uit belastinggeld korten op hun subsidies als ze boven de Balkenendenorm blijven betalen. Dat heeft SP-Statenleider Thijs Coppus vandaag bekend gemaakt. De gemeenten Heerlen, Den Haag(VVD-wethouder!) en Groningenmaakten eerder bekend een dergelijke korting in te voeren.

Zie www.hetRodeMannetje.nl voor het het gehele bericht.

U bent hier