h

Rode Mannetje

12 februari 2012

Limburg gaat subsidies korten bij grootverdieners

Acties Rode Mannetje en druk SP leiden tot maatregelen tegen graaiers

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pFnzDz4YPyc[/youtube]

Lees verder
30 november 2011

Maak op 10 december een vuist tegen dit kabinetsbeleid!

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Kom in actie en ga op 10 december mee naar de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor busvervoer wordt gezorgd.

Lees verder
4 november 2011

Succes: Ook Limburg gaat subsidies korten bij gegraai

Na de Gemeente Heerlen gaat nu ook de Provincie Limburg op initiatief van de SP subsidies korten van instellingen waar boven de balkenendenorm wordt betaald. De SP bracht dit voorstel in de Provinciale Staten, daags nadat het Rode Mannetje de Gouden Joep had uitgereikt aan Limburgs kampioen teveelverdieners: het AZM. Het voorstel kreeg de steun van de gedeputeerde maar opvallend genoeg niet van de PVV die eerder wel riep dit een belangrijk probleem te vinden.

Lees verder
3 november 2011

GOUDEN JOEP voor AZM

GOUDEN JOEP voor Academisch Ziekenhuis Maastricht

Lees verder
28 oktober 2011

Rode Mannetje: goed voorbeeld doet volgen!

Het Rode Mannetje kreeg enorm veel bijval (95% van de lezers van het LD!) op straat en doorzichtige kritiek in de oude kaasstolp. Het verzet tegen exorbitante beloningen is echter succesvol. De graaicultuur aan de top van ziekenhuizen, scholen, thuiszorginstellingen en andere publieke bedrijven is nog lang niet gebroken, maar vertoont wel de eerste barstjes. Na Heerlen en Den Haag (nota bene een VVD-wethouder samen met een SP-raadslid) volgt nu ook Groningen. En nadat Joep Verburgt, grootverdiener bij een GGZ-instelling in Eindhoven, zijn hachje en imago redde door 10.000 euro in te leveren, rijst natuurlijk de vraag: wie volgt?

Lees verder

U bent hier