h

Succes: Ook Limburg gaat subsidies korten bij gegraai

4 november 2011

Succes: Ook Limburg gaat subsidies korten bij gegraai

Na de Gemeente Heerlen gaat nu ook de Provincie Limburg op initiatief van de SP subsidies korten van instellingen waar boven de balkenendenorm wordt betaald. De SP bracht dit voorstel in de Provinciale Staten, daags nadat het Rode Mannetje de Gouden Joep had uitgereikt aan Limburgs kampioen teveelverdieners: het AZM. Het voorstel kreeg de steun van de gedeputeerde maar opvallend genoeg niet van de PVV die eerder wel riep dit een belangrijk probleem te vinden.

Waarschijnlijk gaan net als in Heerlen gaan ook in de provincie de subsidies van instellingen die boven de balkenendenorm betalen met een bepaald percentage gekort worden. Gedeputeerde Verheijen gaat nu met het voorstel aan de slag, de SP en het Rode Mannetje zullen hem op de voet volgen en erop letten dat de plannen snel en degelijk worden uitgewerkt.

Meer over het Rode Mannetje? www.hetrodemannetje.nl
Meer over de SP in de Limburg? limburg.sp.nl

U bent hier