h

Hoensbroek in de lift

14 december 2011

Hoensbroek in de lift

Hoensbroekenaar en SP-raadslid Wim van Kempen was samen met andere bewoners en ondernemers aanwezig bij een informatiebijeenkomst over de toekomst van Hoensbroek en kwam enthousiast en geinspireerd terug. Lees hier zijn verslag van de bijeenkomst.

Plotseling krijg je het gevoel dat het goed komt met Hoensbroek. Zoveel enthousiaste mensen op een informatiebijeenkomst over dit stadsdeel op 12 december in het nieuwe Broeklandcollege had toch niemand verwacht! Het wachten in de rij, voor je binnen kunt, maakt extra nieuwsgierig. En hoopvol dat er iets te gebeuren staat. Je zoekt een plaatsje. Overal zie je werkmodellen en borden met de verschillende plannen, maar vooral mensen, die zich om de borden schaarden.

Dan begroet wethouder Riet de Wit de aanwezigen en geeft een overzicht van de plannen, waarvan er sommige op korte termijn van start gaan of al vergevorderd zijn (bijvoorbeeld de Caumerbeek). Je ziet hoe Hoensbroek in de vorige eeuw uitgegroeid is. Dat kunnen we nu aanpassen aan de nieuwe behoeftes en mogelijkheden, legt ze uit. We moeten bijvoorbeeld leegkomende huizen weghalen. Dat geeft ruimte voor een park, waar ook de nieuwe brede school aan komt te liggen (de Aldenhof).

Ook wil de gemeente ook het winkelcentrum vernieuwen en roept iedereen op hierover mee te denken. Andere plannen (?Wat een fraai plaatje van hoe de markt eruit kan komen te zien?!) moeten nog wachten op geld. De plannen lopen ook door tot 2025. De woningcorporaties Woonpunt en Woonzorg zijn er actief bij betrokken en nu ook aanwezig om uitleg te geven. Je ziet mensen van buurtorganisaties, van Alcander, van Resto VanHarte (een nieuw sociaal restaurant dat 2 dagen per week haar deuren gaat openen in Lotbroek en Mariarade en de aanwezigen nu al met haar kunsten laat kennismaken). ?edereen weet het: ?Hoensbroek zit na jaren weer in de lift?.

U bent hier