h

Limburg gaat subsidies korten bij grootverdieners

12 februari 2012

Limburg gaat subsidies korten bij grootverdieners

Acties Rode Mannetje en druk SP leiden tot maatregelen tegen graaiers

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pFnzDz4YPyc[/youtube]

Op initiatief van de SP gaat de provincie Limburg instellingen en bedrijven korten op hun subsidie als ze mensen in dienst hebben die meer verdienen dan de minister-president. De provincie Limburg is de eerste provincie die op deze manier grootverdieners in de (semi)publieke sector aanpakt. Enkele maanden geleden steunden alle partijen in Provinciale Staten, met uitzondering van de PVV, de oproep van de SP aan het provinciebestuur om met een dergelijke regeling te komen. In maart zullen Provinciale Staten over de nieuwe regeling praten.

In Heerlen werd vorig jaar al besloten tot het korten op subsidies van instellingen die hun managers meer betalen dan de Balkenendenorm.

U bent hier