h

Bewoners Icarus zetten door en winnen

16 november 2012

Bewoners Icarus zetten door en winnen

De ramen kunnen binnenkort eindelijk open in het Icarus-complex in Heerlerheide! Bewoners die samen met de SP in actie kwamen tegen het feit dat hun slaapkamerramen niet open konden boekten afgelopen maand een succes. Onder andere een handtekeningenactie liet woningcorporatie Weller uiteindelijk over de brug komen.

Bewoners van het Icarus-complex, achter huize Ter Eyk in Heerlerheide, zijn trots op hun prachtige woningen. Niet alleen ziet het er prachtig uit, dankzij het groene warmte-terugwinsysteem zijn de woningen ook nog eens behoorlijk zuinig in energieverbruik.

Echter, de slaapkamerramen in het complex bleken niet open te kunnen. Niet alleen onhandig als je wat frisse lucht binnen wil laten, maar voor sommige bewoners ook niet goed voor de gezondheid. Met hulp van SP?ers Yolanda Claessens en Jan K?sters zette bewoners Paul Moederschein een protest op, onder andere werden handtekeningen ingezameld en werd meermaals contact gezocht met woningcorporatie Weller. Uiteindelijk leidde dit dus tot succes: binnenkort kunnen de ramen open!

U bent hier