h

Wonen

30 juni 2013

Koopzondagen: ongekend verzet, SP wil hoorzitting

Al meer dan 130 winkeliers tekenden de petitie tegen 52 koopzondagen

Het verzet tegen de instelling van 52 koopzondagen groeit snel. Meer dan 130 winkeliers tekenden de petitie en overal in de stad duiken protestposters op. SP-fractieleider Ron Meyer: "Dit signaal kan niet genegeerd worden."

Lees verder
27 juni 2013

Verzet winkeliers groeit: NEE tegen 52 koopzondagen!

Terwijl de politiek in de Heerlense gemeenteraad doof blijft voor de mening van het overgrote deel van de winkeliers (73% is volgens een onderzoek van de gemeente tegen 52 koopzondagen) groeit het verzet buiten het gemeentehuis. Inmiddels heeft de SP tientallen e-mails ontvangen van bezorgde winkeliers en hingen meer dan 100 van hen al de actieposter achter het raam van hun winkel. Aanstaande dinsdag valt de beslissing in de gemeenteraad, tot die tijd blijven de Heerlense ondernemers in actie!

Lees verder
5 juni 2013

Heerlens zwartste bladzijde definitief omgeslagen

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad van Heerlen tot sluiting de beruchte tippelzone. Jarenlang was de zone helaas nodig om ervoor te zorgen dat deze vrouwen bescherming en begeleiding konden ontvangen. Dat programma was zo succesvol dat er in 2012 bijna geen gebruik meer werd gemaakt van de tippelzone en tot sluiting kon worden overgegaan.

Lees verder
4 juni 2013

Rotonde aangepast, veiliger situatie

Door een aantal buurtbewoners werd de SP geinformeerd over de gevaarlijke verkeerssituatie voor met name fietsers bij de rotonde op de Sint Franciscusweg-Molenberglaan, achter het Bernardinuscollege. SP-raadslid Sedai Baykraktar ondernam actie: "We hebben die problemen meteen bij de gemeente gemeld en die heeft er toen zo snel mogelijk werk van gemaakt. Zo zie je maar dat heel veel snel kan worden opgelost, als mensen maar aan de bel trekken."

Lees verder
18 mei 2013

Wietpasbeleid Maastricht ten koste van Heerlense buurten

Agenten uit Heerlen moeten in Maastricht Wietpas gaan handhaven

De Wietpas wordt een steeds groter fiasco. Nu dreigen zelfs Heerlense buurten de dupe te worden van het falende rechtse speeltje. De SP vindt dat onacceptabel en roept in schriftelijke vragen de burgemeester op de steun aan het 'Limburgse Wietpasfront' in te trekken als handhaven in Maastricht ten koste gaat van politiecapaciteit in Heerlense buurten.

Lees verder
5 april 2013

VIDEO: Voerendaalse voormalige Mijnwerkersbuurt in actie

klik op de afbeelding om naar de video te gaan

De huizen in een wijk in Voerendaal worden met sloop bedreigd. De bewoners zijn fel gekant tegen deze plannen en hebben zich verenigd in een buurtcomite. SP'ers van de afdeling Heerlen hebben ze geholpen, onder meer met het maken van het rapport 'Als je huis je thuis is'. Emile Roemer bracht een bezoek aan de wijk op de dag dat het comite een protestmars organiseert richting de woningstichting. Jan Marijnissen doet verslag.

Lees verder
13 maart 2013

Heerlen onderzoekt gereguleerde hennepteelt

De gemeenteraad van Heerlen besloot gisteravond in grote meerderheid een onderzoek te doen naar regulering van hennepteelt. Hoofddoel: het veiliger maken van buurten door illegale hennepteelt en georganiseerde misdaad de wind uit de zeilen te nemen. Alleen Hart-Leers stemde tegen het initiatief van de SP.

Lees verder
10 maart 2013

Gereguleerde wietteelt maakt buurten veiliger

De SP in Heerlen stelt dinsdag a.s. in de gemeenteraad voor dat de gemeente hennepteelt gaat reguleren. Heerlen zou daarmee de eerste Limburgse stad worden met zo n experiment.

Lees verder
17 februari 2013

Samen voor een schone buurt

Vrieheide is van de mensen van Vrieheide. Bewoners die een schonere buurt wilden wachtten daarom niet op de gemeente maar trokken er zelf op uit om zwerfvuil in de Anjelierstraat en omgeving op te ruimen. De SP hielp hen.

Lees verder
23 januari 2013

Schouder aan schouder voor de thuiszorg

Het kabinet wil 75% van de huishoudelijke hulp in de thuiszorg wegsnijden. Dit betekent dat in Parkstad de zorg voor 3000 mensen in gevaar komt, dat gaat dan om ruim 2000 thuiszorgers. Met steun van de SP komen de thuiszorgers nu in actie. Alleen al in de eerste week werden bijna 2000 handtekeningen opgehaald.

Lees verder

Pagina's

U bent hier