h

Kaasstolp

9 november 2012

Kaasstolp

"Hebben de Heerlense thuiszorger en APG'er niet totaal andere zorgen dan 'verhoudingen in de raad'? Stap eens uit die kaasstolp!"
zei SP-fractievoorzitter Ron Meyer in de gemeenteraad van Heerlen.

In een gemeenteraad zitten mensen met uiteenlopende ideeen over hoe de samenleving eruit zou kunnen zien. Logisch dus dat er discussie is. En helemaal niets mis met scherpe discussies. "Een discussie in de raad mag wat ons betreft zeer scherp gevoerd worden. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen." reageert SP-fractievoorzitter Ron Meyer.

Is het dan normaal dat raadslid Petermann (ex-Verdonk, nu RPN) een SP'er een Bokito noemt, D66 vergelijkt met de Stasi, wilde insinuaties over ambtenaren verkondigt en roept dat Heerlen de schijn van strafbaarheid zoals in Roermond heeft?

"Terwijl Petermann en co zich bezighouden met cabaret richten wij ons op het oplossen van de echte problemen in onze stad. Hebben de Heerlense thuiszorger en APG'er niet iets anders aan hun hoofd dan 'verhoudingen in de raad?!"

Tijdens het Begrotingsdebat werd bekend dat de Haagse bezuinigingen op de thuiszorg alleen al in de omgeving Heerlen 2.000 (!) thuiszorg-banen en de hulp aan 3.000 ouderen en zieken bedreigen. Er komt 15 miljoen per jaar minder naar de regio voor thuiszorg en begeleiding van gehandicapten en ouderen. Eerder maakte APG bekend dat honderden arbeidsplaatsen in Heerlen verdwijnen.

U bent hier