h

SP vreest stilvallen investeringen woningcorporaties door Regeerakkoord

8 december 2012

SP vreest stilvallen investeringen woningcorporaties door Regeerakkoord

De gezamenlijke woningcorporaties hebben een brandbrief gestuurd naar de raadsleden in Parkstad. In de brief zetten de woningcorporaties uiteen hoe desastreus de maatregelen van het Kabinet Rutte/Asscher zijn op de woningcorporaties in Limburg. Zij voelen zich gedwongen om hun investeringen nagenoeg stop te zetten. Als de woningtransformatie (renovatie, verbouwing en sloop) in een regio met bevolkingskrimp en vergrijzing als Parkstad niet mogelijk is, is dat een drama. De SP vreest spookstad-scenario's in sommige buurten.


SP-fractievoorzitter Ron Meyer heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Heerlen en het Parkstadbestuur schriftelijke vragen gesteld. De gezamenlijke woningcorporaties zeggen dat door het Regeerakkoord van VVD en PvdA in heel Limburg een totale investering van1,5 miljard in gevaar?komt. Een belangrijk deel daarvan zal nodig zijn in Parkstad. Woningen kunnen dan niet geschikt worden gemaakt voor ouderen, slechte en overbodige woningen kunnen niet worden gesloopt en andere huizen niet worden gerenoveerd of vernieuwd. Als de woningcorporaties werkelijk niet kunnen investeren, dreigt de hele woningmarkt in Parkstad vast te lopen. "Het lijkt erop dat Den Haag en Parkstad 2 verschillende werelden zijn. Als dom kabinetsbeleid ertoe leidt dat noodzakelijke investeringen, verbouwingen en renovatie niet kunnen plaatsvinden?en mensen en buurten daardoor in grote problemen komen, dan moeten die maatregelen worden aangepast. Wij willen weten of de gemeenten in Parkstad in Den Haag met die boodschap durven aan te kloppen."

De SP vraagt He
erlen en de gemeenten in Parkstad te inventariseren welke herstructurerings-investeringen in gevaar komen. Ook wil de SP dat de gemeenten gezamenlijke actie richting Den Haag overwegen. "De PvdA is sterk vertegenwoordigd in de gemeenten in Parkstad. Zij hebben rechtstreeks toegang tot Samsom en co in Den Haag. Het wordt tijd dat serieuze invloed wordt aangewend om een drama in de herstructureringsbuurten en op de hele woningmarkt in Parkstad te voorkomen." zegt SP-fractievoorzitter Ron Meyer.

U bent hier