h

1.500 thuiszorgers in actie!

5 februari 2013

1.500 thuiszorgers in actie!

Honderden thuiszorgers uit Heerlen voerden actie in Nieuwegein. In totaal voerden 1.500 thuiszorgers actie tegen de extreme bezuiniging op de thuiszorg en de huishoudelijke hulp. 75 procent van het huidige budget wordt door het Kabinet Rutte-Asscher weggesneden. In Heerlen en omgeving betekent dat 2.000 thuiszorgers en 3.000 clienten getroffen worden.

In enkele dagen haalden de thuiszorgers uit onze regio duizenden handtekeningen op tegen de kaalslag op de zorg.
SP-wethouder Peter van Zutphen reisde samen met De Meander-Meisjes mee naar Nieuwegein. De thuiszorgers waren overduidelijk.

"Partij van de Arbeid, hier zit een zaal vol arbeid."

De SP ondersteunt de thuiszorgers. De Haagse bezuiniging op de thuiszorg moet van tafel. Op 18 februari 2013 organiseert de SP in het Cultuurhuis Heerlen (het oude Patronaat, Sittarderweg in Heerlen) een debat over de thuiszorg. SP-wethouder Peter van Zutphen, de Kerkraadse PvdA-wethouder en Meander-bestuurder Ruijters gaan in gesprek met thuiszorgers en anderen over de bezuinigingen van dit kabinet.

U bent hier