h

VVD wil kwijtschelding aan arme Heerlenaren afschaffen

6 juni 2013

VVD wil kwijtschelding aan arme Heerlenaren afschaffen

"U wil de allerarmste Heerlenaren pakken, ten gunste van mensen in grote villa's." SP-wethouder Peter van Zutphen in reactie op het VVD-idee voor het afschaffen van kwijtschelding aan arme Heerlenaren.

De lijsttrekker van de VVD in Heerlen, Martin de Beer, liet gisteravond in de raad van Heerlen het ware VVD-gezicht zien. De Beer liet weten "iedere euro voor kwijtschelding er 1 teveel" te vinden. Kwijtschelding is een bescherming voor de allerarmste Heerlenaren.

SP-wethouder Peter van Zutphen vroeg De Beer of de VVD het paradepaardje 'geen lastenverzwaring' had losgelaten. "Realiseert u zich dat het afschaffen van kwijtschelding tot een enorme lastenverzwaring voor de allerarmste gezinnen leidt?"

"Ja, en dan kunnen we daarmee het tarief van anderen verlagen" sprak VVDer De Beer alleszeggend.
SP-wethouder van Zutphen vatte het samen: "U wil de allerarmste Heerlenaren pakken, ten gunste van mensen in grote villa's."

U bent hier