h

500 handtekeningen voor behoud Station Hoensbroek

7 september 2013

500 handtekeningen voor behoud Station Hoensbroek

Grote Opkomst bij Actie voor Station Hoensbroek; wethouder zegt toe te vechten voor volwaardig station

Zo'n 50 Lotbroekers hebben wethouder Nico Aarts (Stadspartij) gisteren een petitie namens 500 buren aangeboden. Ze willen Station Hoensbroek behouden en de busverbinding herstellen. Ondanks het zeer warme weer en het tijdstip (13.15 uur) was de opkomst goed. Wethouder Aarts was onder de indruk en deed 3 toezeggingen.

Aarts zegde deed 3 toezeggingen:
1) Binnen 2 weken maakt hij een afspraak met de Provincie (die over bus- en treinverbindingen gaat);
2) Hij gaat vechten voor het behouden van het station en terugkeer van de bus naar het station;
3) Daarover informeert hij de actievoerders binnen 4 weken.

"Dit is een goed begin. Maar we blijven alert. Een belangrijk stadsdeel als Hoensbroek verdient een goede openbaar vervoer-verbinding. Een station zonder busaansluiting slaat nergens op." zegt buurtbewoner Ruud Puijnen.

U bent hier