h

Leuk en leefbaar Lotbroek!

14 december 2013

Leuk en leefbaar Lotbroek!

In de afgelopen maanden klopten tientallen Nieuw-Lotbroekers met hulp van SP?ers aan bij zo?n 450 huizen in 10 straten rondom buurthuis MFC. Er werd met honderden mensen gesproken. De rest van de wijk is voortdurend op de hoogte gehouden van waar het buurtcomite mee bezig was en velen namen op eigen initiatief contact op met het comite.

Honderden Nieuw-Lotbroekers lieten weten wat ze belangrijke verbeteringen vinden. 25 Nieuw-Lotbroekers besloten samen met de SP aan de slag te gaan met kleine en grote verbeteringen van de buurt. Daarom maakten zij een rapport, dat vandaag in de buurt wordt aangeboden aan wethouders Aerts en Van Zutphen.

Als gevolg van de vele buurtbezoeken zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd van waaruit bewoners concreet met bepaalde onderwerpen aan de slag gingen. Dit leidde tot verschillende acties en oproepen aan de gemeente Heerlen, provincie Limburg en de NS. Denk bijvoorbeeld aan de actie voor behoud van station Hoensbroek, enkele weken geleden.

Gaandeweg kwam een steeds duidelijker beeld van de buurt naar voren. Nieuw Lotbroekers willen dat hun buurt bereikbaar, veilig, leefbaar en leuk is. Om dat voor elkaar te krijgen doen de bewoners op al deze terreinen concrete aanbevelingen. Die conclusies en aanbevelingen werden samengevat in een rapport dat u hier kunt downloaden: Rapport- Leuk-en-Leefbaar-Lotbroek (pdf).

U bent hier