h

Jordy Clemens (35) lijsttrekker voor de SP in Heerlen

18 december 2021

Jordy Clemens (35) lijsttrekker voor de SP in Heerlen

Foto: Luc Lodder

‘Heerlen verdient moedige, sociale keuzes: goede zorg, gelijke kansen voor kinderen en leefbare buurten. Keuzes die altijd tegenstand zullen oproepen bij rechtse partijen, rijke multinationals of op winstbejag uit zijnde vastgoedbonzen. Gelukkig zijn we hier wel gewend de strijd aan te gaan. Een strijd waarin de SP altijd voorop moet en zal gaan,’ aldus de net gekozen lijsttrekker.

Geschiedenisleraar Clemens was de afgelopen jaren wethouder namens de SP, onder andere voor onderwijs, jeugd, cultuur en wonen. In die tijd maakte hij gelijke kansen voor kinderen tot speerpunt van het Heerlens stadsbestuur. Schoolzwemmen, de kindertandarts, Kansrijke Start voor jonge ouders en een uitgebreid armoedepakket voor gezinnen vormen daarvan het hart. Ook joeg Clemens de culturele lente van de stad aan, onder meer met de komst van drie nieuwe musea (Mijnmuseum, Romeins museum en De Vondst) en de heropening van de monumentale Royal Bioscoop als filmhuis. Uniek is dat alle Heerlense kinderen gratis naar de Heerlense musea en schoolzwemmen kunnen.

De 35-jarige Heerlenaar volgt daarmee Ron Meyer op, die vandaag bekendmaakte na 16 jaar te stoppen als raadslid. De volledige kandidatenlijst die de ledenvergadering vandaag vaststelde bevat volop vernieuwing: zo zijn Timoer Reijnders en Arlette Vrusch opvallende jonge nieuwkomers. Reijnders is het gezicht van de actie voor behoud van de Aldi in Zeswegen op plek 3 en Arlette Vrusch uit Schandelen was betrokken bij de acties tegen de miljoenen gemeenschapsgeld naar DSM. Ook opmerkelijk is plek 9, die bezet wordt door Lonny Vermeulen-Klamerek (die tot voor kort met haar man Pierre de Roda-fanshop runde). Huidig SP-wethouder Peter van Zutphen staat op plek 5.

Foto: Luc Lodder

Reactie toevoegen

U bent hier