h

Oude politiek blokkeert (tevergeefs) discussie over behoud van buurtsupermarkten

6 februari 2022

Oude politiek blokkeert (tevergeefs) discussie over behoud van buurtsupermarkten

Foto: SP

SP belegt extra raadsvergadering, buurtbewoners uit verschillende buurten komen in actie.

Voor de tweede keer heeft een groot deel van de raad van Heerlen zich van z’n slechtste kant laten zien. VVD, D66, Ouderenpartij, Stadspartij, Partij voor de Dieren en Hart-Leers hebben een discussie over de buurtsupermarkten geblokkeerd. Gebeurde dat in januari een raadscommissie, in februari werd een debat zelfs in het Presidium (het overleg van de fractievoorzitters) geblokkeerd. Voor veel Heerlenaren is hun buurtsupermarkt behouden cruciaal. De SP en buurtbewoners komen in actie.

“Enkele buurten dreigen hun buurtsuper kwijt te raken. Voor een euro meer winst trekt de Aldi weg uit Zeswegen. Ook Vrieheide en Molenberg maken mensen zich ook grote zorgen. Je verwacht dan dat volksvertegenwoordigers de buurten die het hard nodig hebben beschermen. De oude politiek blijkt daar helemaal geen zin in te hebben. Ze blokkeren al twee keer een debat in de raadscommissievergadering en stuurden insprekers uit de buurt weg.” zegt SP-fractievoorzitter Ron Meyer. “Dat pikken wij niet, wij organiseren nu een extra raadsvergadering.”

Inkeer

Voor en extra raadsvergadering is één-vijfde van de raad nodig, maar we hebben inmiddels zelfs een meerderheid achter ons verzoek voor een extra gemeenteraadsvergadering. De SP is blij dat CDA, PvdA en Partij Hoensbroeks Belang tot inkeer zijn gekomen. Zij steunen nu het verzoek tot een extra raadsvergadering. Ook de fractie Diederen steunt dat verzoek. “We hopen dat de rest ook tot inkeer komt en vooral de buurten die het hardst nodig hebben willen beschermen.” Concludeert SP’er Meyer. “Buurtbewoners roepen we op ons te steunen, want afgelopen maanden heeft aangetoond dat dat nodig is.”

Heerlenaren die de SP willen steunen voor het behoud van hun buurtsupermarkt worden opgeroepen zich te melden: Heerlen@SP.nl
Voor meer informatie over de strijd voor de buurtsuper in Zeswegen: http://www.desupermarktmoetblijven.nl/

U bent hier