h

Toilet

26 juli 2006

Toilet

In de reeks 'kleine successes maken het groteverschil':

SP-raadslid Jeanine Hoefnagels ging op pad en ontving signalen dat mensen in en op het stationsgebied van geen enkel toilet gebruik konden maken. Zij trok aan de bel en uit haar contacten met zowel de Gemeente als de NS vloeide het volgende voort:

In mijn funktie als gemeenteraadslid word ik vaak aangesproken door mensen die iets kwijt willen. Ik ben daar heel blij mee want dat is voor mij een van de kerntaken van een raadslid: volksvertegenwoordiger.

Zo sprak onlangs Heerlense burgers mij aan op het feit dat er, sinds de restauratie wordt verbouwd,in en rond het station in Heerlen geen mogelijkheid meer is om naar het toilet te gaan. Een slechte zaak.Voor eenieder, maarbovenal voorkinderen en oudere mensen.Nacontacten met de betrokken wethouder,eenambtenaar en deNS werd duidelijk dat er sprake is van eenovergangssituatie. Aangezien de NS hiervoor verantwoordelijk is, heb ik me tot de NS gewend.NS verontschuldigde zich voor de situatie en gaf aan dat ze altijd goed hebben samengewerkt met de gemeente Heerlen in het kader van operatie Hartslag. NS heeft veel overlast gehad van mensen die overlast veroorzaken, maar dat is heel ver teruggedrongen. Om deze situatie niet weer te laten terugkeren is er veel overleg nodig hoe de zaken nuhet best aangepakt kunnen worden. Dat duurt altijd enige tijd en het is spijtig dat goedwillende mensen daar de dupe van worden. De NSmaakte duidelijk datop dit momenteen noodvoorziening op spoor 5/6 in het station gemaakt wordten door de klachten van reizigersvereniging ROVER ende SPwordt dit met spoed gerealiseerd. Dat is ok, maar ik blijf alert." aldus SP-raadslid Jeanine Hoefnagels.

U bent hier