h

1e uur Veolia-actie: 300 protestkaarten!

18 september 2007

1e uur Veolia-actie: 300 protestkaarten!

SP-actie: grote verontwaardiging over prijsstijging buskaartje Veolia

Na de valse start in december 2006 heeft vervoerder Veolia nu al de prijs van een buskaartje verhoogd. Dinsdag is de Heerlense SP op het busstation van Heerlen gestart met een grote protestactie. Om de forse prijsverhoging, die rauw op de maag valt, te verlichten trakteerde de SP op koffie en koek. In het eerste uur vulden ruim 300 reizigers een protestkaart in.
hpim2855.jpg

In december 2006 startte vervoerder Veolia met het busvervoer. De Heerlense SP onderzocht in december en januari de problemen bij Veolia en constateerde een groot foutenfestival. Buslijnen waren verdwenen, chauffeurs werden aan hun lot overgelaten en reizigers werden slecht genformeerd. Nog steeds zijn niet alle problemen verholpen. Toch heeft Veolia, slechts 10 maanden na de valse start, de prijs van een buskaartje fors verhoogd. Voor een stadskaartje dat 1 euro kostte, moet nu 2,50 euro worden betaald.Ook andere kaartjes worden duurder. Daarmee wordt het busvervoer minder aantrekkelijk en minder laagdrempelig.

hpim2806.jpg

SPer Irma Koopman: De verontwaardiging onder reizigers is groot. Veolia won de aanbesteding, maakte er in het begin een bende van en verhoogt nu alweer de prijzen. Dat is niet uit te leggen. Deze prijsverhoging moet teruggedraaid worden!

In de Heerlense gemeenteraad wordt door de coalitiepartijen Ouderenpartij, VVD, PvdA en SP een voorstel ingediend waarmee de Gemeenteraad zich uitspreekt tegen de prijsverhoging van het busvervoer.

hpim2836.jpg

U bent hier