h

CDA Heerlen blijft zoeken naar koers

20 januari 2008

CDA Heerlen blijft zoeken naar koers

Dat het CDA het in Heerlen moeilijk heeft, is geen nieuws. Het CDA kreeg bij de raadsverkiezingen in maart 2006 zware klappen. Na 2 jaar CDA in de oppositie is duidelijk dat de ooit oppermachtige Christen-democraten de grootst mogelijk moeite hebben hun koers te bepalen.
Werd er bij aanvang geprobeerd de illusie te wekken dat het licht uit zou gaan met de nieuwe coalitie, later werden het College en de coalitie met complimenten overladen (goede sfeer tijdens begrotingsbehandelingen CDA-moties scoren bij College). Dat pad lijkt nu weer te zijn verlaten.

Liet het CDA (net als Leefbaar Heerlen) om politieke redenen het Mijnwaterproject al vallen (terwijl alle proefresultaten zeer positief zijn en het geld sowieso al omwille van de proeven geinvesteerd is), nu krijgt het College er van langs omdat de NS van het Maankwartier af lijkt te willen. Onder de kop 'Maankwartier naar de maan' stelt het CDA op haar website dat er amper iets gebeurt in Heerlen. Dat de NS inzake het Maankwartier bovendien plotseling andere keuzes maakt, zou de schuld van het College zijn.

Wij hopen dat het college eindelijk iets gaat doen en niet alleen op de winkel blijft passen, want dat is iets waar de wethouders ook niet in uitblinken!?

Het gevoelen van veel mensen in de stad is dat er helemaal niets gebeurt en dat we op het moment leven in een stad van pappen en nathouden!
Bron: cda-heerlen.nl

Toch vreemd. Uitgerekend het CDA (dat deel uitmaakte van de coalitie toen het Maankwartier voor het eerst aan de orde was!) dat het Maankwartier van meet af het stevigst van allemaal omarmde en noch in de raad noch in de commissie enig kritisch geluid liet horen, doet het nu voorkomen alsof het Maankwartier een speeltje van dit College is.

Het CDA weet in Heerlen duidelijk niet wat het wil. De partij die in Heerlen tot 2006 oppermachtig was, is hopeloos de weg kwijt en toont haar onmacht door continu te switchen van standpunt. In de raad en de commissies krijgt het College vrijwel alleen complimenten, erbuiten heet het 'pappen en nathouden'.

De SP weet wel wat zij wil en bouwt ondertussen samen met de coalitie verder aan een socialer Heerlen. Speciaal voor het CDA een niet-uitputtend overzicht van wat er alleen al in 2007 zoal gebeurde.

U bent hier