h

Op bezoek bij Herle

31 januari 2008

Op bezoek bij Herle

VMBO-scholen komen geregeld negatief in de publiciteit. SP'ers Ron Meyer, Dominique Ducornez en Yolanda Claessens besloten op bezoek te gaan bij de Heerlense VMBO-school Herle. Yolanda Claessens doet verslag.

Bezoek Herle College- vmbo in Heerlen
We hebben een bezoek gebracht aan het Herle College om eens een kijkje te nemen achter de schermen van deze VMBO-school. Na een korte inleiding door de directeur, de heer Schreurs, over de opbouw van het onderwijs en de verschillende beroepsopleidingen die gevolgd kunnen worden, hebben we een uitgebreide kijk in de keuken van Herle genomen. Daaruit bleek dat het Herle College goed is uitgerust om de leerlingen de benodigde kennis en vaardigheden, behorend bij verschillende beroepsrichtingen, aan te leren en hen zo voor te bereiden op een vervolgopleiding aan het middelbaar beroepsonderwijs of op hun toekomstige baan. Een inspirerende dag. Het is jammer dat het VMBO-onderwijs vaak zo negatief belicht wordt. Er is veel aan te merken op de onderwijsvorm VMBO (zie ook het SP-dossier VMBO) maar daar kun je de scholen niet op afrekenen. Er is bovendien natuurlijk helemaal niets mis met goed beroepsonderwijs. De bakkers, kappers en metselaars van morgen worden op scholen als Herle opgeleid.
Over de toekomst van het onderwijs in Parkstad valt in algemene zin wel het een ander te zeggen. Vooral als het gaat om de demografische ontwikkeling van de regio. Nu al samenwerken op veel fronten (onderwijsinstellingen, gemeenten, etc.) lijkt de enige manier om problemen te voorkomen.

U bent hier