h

SP informeert Licom-medewerkers

29 januari 2008

SP informeert Licom-medewerkers

De SP informeert deze week aan de poorten bij Licom-bedrijven de medewerkers. In de afgelopen periode kwamen veel klachten over het sociale werkvoorzieningsbedrijf Licom, de nieuwe WSW en de cao-onderhandelingen-SW bij de SP binnen. De sociale werkvoorziening is voor de SP erg belangrijk.
Heerlense SP'ers en Tweede Kamerlid Paul Lempens bezochten Licom enkele malen en spraken met de Licom-leiding.

Licom beloofde onder andere begeleiding, communicatie te verbeteren. Daarover zal de SP de Licom-mensen informeren.
Licommers met klachten en complimenten over hun werkgever mogen die onderstaand kenbaar maken. Dat kan ook via heerlen@sp.nl, via www.wswplein.nl of per post: SP-huis, Oude Kerkstraat 9, 6412 XD Heerlen.

De SP zal de sociale werkvoorziening scherp in de gaten houden.
Onderstaand het pamflet dat uitgedeeld is en zal worden.

SP wijst Licom op vele klachten
Licom belooft betere begeleiding en voldoende passend werk

De SP in Heerlen ontving afgelopen maanden veel klachten van Licom-werknemers. Zij maken zich ongerust over hun werk. Menig Licom-medewerker is bang om zijn de baan te verliezen of door de vele veranderingen het werk niet meer te kunnen uitvoeren.

Ook kreeg de SP veel klachten over slechte communicatie door leidinggevenden en onduidelijke informatie. 4 Heerlense SP-gemeenteraadsleden bezochten Licom en wezen de directie op de vele klachten. Om duidelijk te maken hoe belangrijk de SP een goede sociaal-werkvoorziening vindt, bezocht ook SP-Tweede Kamerlid Paul Lempens Licom. De Licom-leiding werd door de SPers op de klachten gewezen. Licom gaf aan dat enkele Licom-onderdelen het financieel moeilijk gehad hebben. Volgens Licom heeft dat geleid tot veranderingen bij ABB, Intratuin en Print. Dit was nodig om niet nog meer problemen te krijgen. Licom geeft toe dat de informatie over veranderingen aan de werknemers beter moet. Ook de communicatie en de begeleiding door de leiding moet beter. Licom heeft ook laten weten dat werk niet zomaar verkocht wordt. Er wordt alles aan gedaan om werkgelegenheid te behouden. Licom belooft dat:
- de begeleiding van werknemers beter wordt;
- mensen die eerder klaar zijn met hun opleiding direct het volledige loon zullen krijgen;
- informatie over veranderingen eerder en duidelijker wordt verstrekt;
- werk-overleggen zullen worden gehouden;
- er alles wordt gedaan voldoende passend werk voor iedereen te hebben;
- het werk aan kabelbomen blijft bij ABB-Licom..

Verder weet de SP dat veel Licom-medewerkers zich zorgen maken om de CAO. Daar kan Licom niets aan doen. Dat is een verantwoordelijkheid van alle gemeenten samen. De belangrijkste gemeenten in ons land hebben een slecht voorstel gedaan. Er wordt nog onderhandeld over de cao.

De SP zal scherp in de gaten houden of de beloofde verbeteringen er komen. Om dat goed te kunnen doen, vraagt de SP jullie klachten of complimenten over Licom kenbaar te maken.
Dat kan op verschillende manieren:
Via WSW-plein: www.wswplein.nl of
Via onze website: www.heerlen.sp.nl (aan de rechterkant bij het Licom-dossier).
Via de e-mail: heerlen@sp.nl
Via de post: SP in Heerlen, Oude Kerkstraat 9, 6412 XD Heerlen

Namens SP Heerlen,

Ron Meyer

U bent hier