h

Arcus-studenten op bezoek!

14 februari 2008

Arcus-studenten op bezoek!

afbeelding-272-copy.jpg

Ron Meyer, SP-fractievoorzitter, ontving vandaag 4 Arcus-studenten op het SP-huis in Heerlen. Zij interviewden hem voor een verslag dat zij maken over de Nederlandse politiek. Het thema: milieu en vreemdelingenzaken. Ron Meyer doet verslag.

Enkele weken geleden werd ik gebeld door een enthousiaste Arcus-studente met het verzoek mee te werken aan een interview. Natuurlijk wilde ik dat. Het zou gaan over vreemdelingenzaken en milieu. "En alsjeblieft over lokale en concrete dingen." luidde de boodschap. Vandaag om 14.00 uur ontving ik hen op het SP-huis. Een enthousiaste groep mensen. De 3 dames en 1 heer spijkeren bij Arcus hun Nederlandse taal bij. Uit het gesprek bleek duidelijk dat het mensen zijn met ideeen over hoe onze maatschappij er uitziet of zou moeten zien.
Na een korte rondleiding door het SP-huis begonnen we aan het interview.

We spraken over het Mijnwaterproject, over de energiepakketten voor de minima, over het behouden van natuurgebieden en over het ROOD-witte fietsenplan. Ook spraken we over het leren van de Nederlandse taal, witte- en zwarte wijken en of de discussie over moslims zoals momenteel gevoerd wel bijdraagt aan een betere maatschappij.

In totaal hebben we zo'n anderhalf uur met elkaar gesproken. Erg leuk en interessant!

afbeelding-271-copy.JPG

U bent hier