h

Besluiteloos CDA

26 februari 2008

Besluiteloos CDA

Het CDA repte op haar internetsite over het besluiteloze Heerlense College. CDA-fractievoorzitter Charles Claessens meende dat uit de selectieve besluitenlijst (een overzicht van zeer belangrijke besluiten) van het College dat het College 'nagenoeg geen besluiten meer neemt' en vroeg zich af of dat te maken heeft met 'onenigheid in het College' of met het 'ontbreken van daadkracht'.

Het Heerlense CDA- het toonbeeld van de regenteske oude politieke elite- wist natuurlijk beter. De selectieve besluitenlijst toont alleen de besluiten waar het College extra publiciteit aan wil geven. De reguliere besluitenlijst toont alle besluiten. Alle burgers kunnen via de openbare besluitenlijsten zien welke besluiten het College neemt. Ook CDA-raadsleden. Toch suggereerde het CDA dat het College geen besluiten nam. In totaal nam het College tijdens Collegevergaderingen zo'n 480 besluiten in het afgelopen half jaar (en zelfs ruim 900 als ook andere Collegebesluiten worden meegerekend).

Onzinnige vragen, onzinnige getallen. Dit College blijkt zelfs gemiddeld?meer besluiten te nemen dan het vorige (CDA-) College. Hoe dan ook: alsof het aantal besluiten uberhaupt iets zegt over de kwaliteit. Over besluiteloosheid gesproken: wanneer besluit het CDA om echte inhoudelijke politiek te bedrijven?? Decennia bestuurlijke ervaring zou meer moeten opleveren dan het Besluiteloos CDA dat we nu zien.

U bent hier