h

Wat wil Leefbaar Heerlen?

20 februari 2008

Wat wil Leefbaar Heerlen?

Elke week biedt de gratis huis-aan-huis-krant Weekblad Parkstad een raadslid de kans zijn verhaal en visie te openbaren. De fractievoorzitter van Leefbaar Heerlen koos- geheel in zijn stijl- voor veel conclusies en weinig argumenten. De huidige coalitie zou slechts het beleid van vorige coalities voortzetten. De titel van zijn stuk luidt zelfs 'Coalitie is steun kiezer kwijt'. Nergens wordt duidelijk waar al die wijsheid vandaan gehaald is. Inhoudelijke argumenten blijven achterwege. Opportunisme van de bovenste plank en dat van iemand die gezien zijn ervaring mensen zou kunnen inspireren en verrijken.

De SP kiest wel voortdurend voor duidelijke inhoud. De SP heeft een mening. Over armoedebestrijding, over het Mijnwaterproject, over sport, over schoolzwemmen, over het centrum, over de buurten, over de thuiszorg, over het Patronaat en ga zo maar door. Die mening is niet gebaseerd op wat politiek het beste uitkomt, die mening is gebaseerd op een maatschappij-beeld. Dat de SP en de gehele coalitie fris en sociaal kiezen, blijkt uit de opsomming van belangrijke veranderingen die enkele weken geleden hier geplaatst werd. Met de start van nieuwe jongerenhuisvesting, definitieve keuze voor vaste thuiszorgers in plaats van alfahulpen, raadsmeerderheid voor realisering van het Mijnwaterproject en tal van andere kleinere zaken groeit die lijst verder.

Rein Hummel concludeert dat er eigenlijk niets veranderd is in de stad. De man die nota bene meehobbelde met de plannen voor sociale-kaalslag van voormalig CDA-wethouder Hol. De man wiens mening zwabberde bij de vestiging van de Dag- en Nachtopvang aan de Klomp.?Hij spreekt zelfs- wederom geheel in zijn stijl- alleen?over andere partijen en zelfs over kiezers van andere partijen zonder ook maar 1 woord te reppen over zijn eigen opvattingen.

Rein Hummel zegt namens Leefbaar Heerlen vrijwel nooit wat hij in de stad zou willen. Wederom laat hij volstrekt achterwege wat zijn keuze voor de stad is. Dat doet hij in de raad en dat doet hij in publicaties. Het lijkt er sterk op dat hij eigenlijk niets van de stad vindt. Hij heeft alleen een mening over een wethouder of over een andere partij.
Daardoor blinkt hij- en door zijn prominente rol- de gehele oppositie uit in politieke spelletjes en procedurele discussies.

Jammer, want Heerlen verdient discussies over inhoudelijke ideeen!

Voor wie wel geinteresseerd is in inhoud: SP-visie op Heerlen, het coalitieprogramma, verbeteringen door gewijzigd beleid. Voor wie wel geinteresseerd is in inhoudelijke discussie: blijf deze website en dit weblog op de voet volgen! Of loop eens binnen bij het Heerlense SP-huis in de wijk Schandelen.

U bent hier