h

Speciaal voor het CDA: de SP-hulplijn

30 september 2008

Speciaal voor het CDA: de SP-hulplijn

Vandaag publiceerde het LD een kort stukje onder de kop 'CDA wil weten of SP nog voor Buitenring is'. In het ontzettend korte artikeltje blijkt het CDA het allemaal niet erg goed begrepen te hebben.

De Christen-Democraten zijn nooit erg sterk geweest in het (willen) begrijpen van andere partijen en/of andere standpunten. We nemen het hen niet kwalijk... macht der gewoonte, zullen we maar zeggen.... na tientallen jaren 'alleenheerschappij' is het lastig de realiteit onder ogen te komen: het CDA heerst niet meer in haar eentje over volk en vaderland, anderen hebben standpunten die heel serieus genomen dienen te worden.

Daarom speciaal voor het CDA: de SP-hulplijn. De SP-hulplijn kan in worden gezet als de Christen-Democraten het 'effe niet meer weten'. Als standpunten van anderen het CDA even te machtig worden. De speciale SP-hulplijn komt vandaag voor het eerst 'to the rescue': HIER nog eens het gezamenlijke Buitenring-standpunt van de SP-afdelingen in Parkstad en de Statenfractie.

Ook voor de toekomst, beste Ger, Wiel, Charles, Max en anderen: wees gerust zo vrij de speciale SP-hulplijn in te zetten. De SP-hulplijn: voor alle CDA-onbegrip: groot en klein.

Tot slot:
Anders dan bij het CDA zijn SP-bestuurders geen regenten die (denken te kunnen) bepalen wat alle partij- en coalitiegenoten moeten vinden! Bovendien is de SP niet tegen elke Buitenring, maar wel voor discussie over welke variant het beste is voor mens, milieu en maatschappij.

kleine lettertjes: behaalde resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. De SP-hulplijn biedt het CDA geen garantie op voortzetting van regentesk gedrag, politieke koehandel en achterkamertjesgedrag.

U bent hier