h

COC

14 december 2008

COC

SP-raadslid Wim van Kempen bracht in de laatste raadsvergadering het voornemen van het COC om in Heerlen activiteiten te verrichten aan de orde. Hij geeft zijn verslag.

In de raadsvergadering van december hebben we B&W voorgesteld om snel aan te haken bij het landelijke Koplopersproject. Tot 1 januari a.s. kan Heerlen daarmee nog een beroep doen op een vierjarige financiele bijdrage om de sociale acceptatie van homosexuelen te bevorderen. Onze stad krijgt dan - verdeeld over de 4 jaren euro 75.000. Wethouder Peter van Zutphen kon ons in het vragenuur van de raad de toezegging doen dat het college er serieus werk van maakt en vrijwel zeker Heerlen zal aanmelden als Koplopergemeente.

In november hebben twee vertegenwoordigers van het COC-Limburg ons op de mogelijkheden gewezen. In het gesprek lichtten ze toe dat ze contact hadden gehad met middelbare scholen in Heerlen, m.n. VMBO waar de acceptatie waarschijnlijk nog het moeilijkst ligt, en dat drie scholen graag bereid zouden zijn om mee te werken. D.w.z. meewerken aan het project 'De Veilige School', dat op vele plekken in Nederland loopt en waarmee ook Maastricht aan het Koplopersproject wil meedoen.

Het COC heeft de bedoeling weer actiever te worden in onze stad. In de landelijke media kon men onlangs vernemen dat de agressie jegens anders-sexueelgeaarden in Nederland weer toeneemt.

Een goed initiatief dus van het COC en onze gemeente.
Wim van Kempen- raadslid voor de SP

U bent hier