h

SP houdt NUTS-actie in Heerlen

24 januari 2009

SP houdt NUTS-actie in Heerlen

Essent verkopen? Ze zijn nuts

Zaterdagmiddag hield de Heerlense SP een NUTS-actie in Heerlen. In het centrum van Heerlen informeerde een tiental SP'ers mensen over het voornemen van de Provincie om aandelen van Essent te verkopen aan het Duitse RWE.

Onder het mom- Ze zijn NUTS- deelden SP'ers de welbekende chocolaatjes uit met dezelfde naam.

De SP vraagt Heerlenaren om te protesteren tegen de verkoop van overheidsaandelen in de energiebedrijven. De SP wil maatschappelijke invloed en controle blijven houden over 1 van de belangrijkste maatschappelijke sectoren: energievoorziening.

Niets geleerd van de crisis?

In de Heerlense gemeenteraad stelde de SP inmiddels deze vragen.

Enkele foto's van de actie:

U bent hier