h

Sterke SP doorn in het oog

7 februari 2009

Sterke SP doorn in het oog

"Serieus, zoveel bull shit wijst natuurlijk op niets andersdan dat een grote sterke en succesvolle SP blijkbaar een enorme doorn in het oog is van de oude gevestige politieke garde. AlsdeJos van Reys en de Ger Driessens van deze samenleving zich zo laten gaan, weten we als SPin elk geval dat we goed bezig zijn!Mensenhebben genoeg van hunpolitieke keuzes enmachtsspelletjes."
SP-fractievoorzitter Ron Meyer in reactieop de politieke aanval vanVVD'er Jos van Rey

Na ongenuanceerde aanvallen van CDA-Gedeputeerde Ger Driessen en CDA-Kamerlid Ger Koopmans maakt nu ookVVD-dinosaurus (wethouder n Statenlid) Jos van Rey uit Roermond zichdruk om de grote SP in Heerlen (klik op voorgaande link om Van Rey zijn gal te horen spuien). De SP is volgens vanRey het grote kwaad.Het ging volgensde keizer van Roermond nog 'nooit zo slecht met Heerlenals sinds de SP er de grootste is'.Verbazingwekkend hoede SPdie in slechts 1 van de 40 Limburgse gemeenten- sinds nog geen 3 jaar-de grootste is,de gevestigde politiekegarde zo bezig kan houden. Een reactie,analyse en de cijfers.

De VVD in het Limburgs Parlement zegt dat investeerders geen vertrouwen meer hebben in de regio Parkstad door het beleid van de SP. Volgens VVD-statenlid Jos van Rey frustreert de SP de economische opbouw van de regio door bijvoorbeeld niet te kiezen voor een versnelde aanleg van de Buitenring.

"Er moet dan ook een omwenteling komen van het SP-denken", aldus Van Rey. De SP wees zijn kritiek af. "Ondernemers in Heerlen zijn nog nooit zo tevreden geweest over het leef- en werkklimaat", zei statenlid Edwin Bus. De SP is in Heerlen, belangrijkste stad van Parkstad, verreweg de grootste partij.
Bron: www.l1.nl

Ron Meyer, SP-fractievoorzitter in Heerlen reageert: "De SP trots op de krimp? Huh? De bevolkingskrimp is een feit dat door niemand- inclusiefde VVD-ontkend wordt. Tenzij Jos van Rey een ingenieus plan heeft om het aantal baby'ste vermenigvuldigen, is dit niets anders dan een teken dat Jos van Rey ontzettendin de war is. Ik had niet verwacht dat iemand als Jos van Rey zo opzichtigin politieke paniek raakt van een succesvolle SP."

Meyer vervolgt:
"Serieus, zoveel bull shit wijst natuurlijk op niets andersdan dat een grote sterke en succesvolle SP blijkbaar een enorme doorn in het oog is van de oude gevestige politieke garde. AlsdeJos van Reys en de Ger Driessens van deze samenleving zich zo laten gaan, weten we als SPin elk geval dat we goed bezig zijn!Mensenhebben genoeg van hunpolitieke keuzes enmachtsspelletjes."

De SP als zogenaamdegrote dreiging. De SPals zogenaamdegrote kwaad.Hoe zit het eigenlijk met de macht van de SP. En hoe zit het met die bedrijven die Heerlen mijden vanwege de SP?

Tijd voor defeiten, eenanalyse en een conclusie.

Hier vind je enkele succesvolle keuzes van de coalitieen gejubel van nota bene de Heerlense oppositie. Economische wapenfeiten zijn er genoeg van Heerlen. Zo bleven UWV en Arcus in Heerlen. Nieuwe bedrijven als Capgemini
en IBC vestigden zich in Heerlen. Ook onderzoeksbedrijf FESTpv vestigde zich in Heerlen.Het CBS bouwt aan een nieuw onderkomen (check hier hoe lovend nota bene Limburg Onderneemt is over de rol van de gemeente Heerlen!Check hier een Heerlen-specialin datzelfde Limburg Onderneemt ). Solland Solar breidt uit. In de afgelopen jaren kwamen er door het project Buurteconomie 200 nieuwe bedrijven bij in Heerlen.
Het Mijnwaterproject kende een succesvolle onderzoeksperiode en fantastische opening van de 1e Mijnwater-centrale ter wereld. Mijnwater wordt door gemeente en bedrijven beschouwd als maatschappelijke, duurzame en economische keuze (saillant detail: de VVD stemde tegen).

Analyse
Het is wel heel knap van de SP om in een Provincie waar in totaal 4 wethouders actief zijn- van een totaal van ruim 100- om CDA en VVD-prominenten zo paniekerig te laten reageren. In Parkstad is de SP alleen in Heerlen de grootste in de raad en levert zij ook alleen in Heerlen wethouders. PvdA en CDA zijn nog altijd oppermachtig in heelParkstad. Ook de VVD is er in totaal nog altijdgroter dan de SP. Limburgse en Heerlense CDA'ers riepen na de verkiezingsoverwinning van 2006 in Heerlen dat "de SP een ramp voor Heerlen zou betekenen". Heerlense CDA'ers hebben hun tactiek inmiddels drastisch aangepast. Nu heet het dat niet alle successen in Heerlen alleenaan de SP toe te schrijven zijn.

Conclusie
Het gaat dusbergopwaarts met Heerlen. En natuurlijk: Heerlen heeft nog steeds problemen.Vriend en vijand erkennen echter dat Heerlen in de lift zit en dat de coalitie -die in 2006 aantrad- daarin een belangrijke rol speelt.Die coalitie wordt gevormd door SP, PvdA, Ouderenpartijn VVD.
Zouden Jos van Rey's opmerkingenals een pleidooi aan zijn partijgenoten moeten worden beschouwd om de succesvolleHeerlense coalitie te verlaten?

De conclusie is even simpel alsopmerkelijk:een grote en succesvolle SPis een doorn in het oog voor de oude machthebbers, ongeacht of die nu van VVD-, CDA- of PvdA-huize komen!

U bent hier