h

Stroomkabel-ESTAFETTE: Stroom in eigen handen!

6 maart 2009

Stroomkabel-ESTAFETTE: Stroom in eigen handen!

Zaterdag7 maartstart de LimburgseSP in het centrum van Heerlen met een opmerkelijke actie: de Stroomkabel-actie.In de campagne tegen de uitverkoop de energievoorzieningen pakt de Limburgse SPuit. Een stroomkabel van ruim 50 meter vormt een opmerkelijk onderdeel van de ludieke actie in het centrum van Heerlen. "Wij houden de stroom liever in eigen handen en dragen die boodschap letterlijk door heel Limburg" zegt SP'er Ron Meyer. De kabel zal vanuit Heerlen naar steden en dorpen in de rest van de provincie worden gedragen om uiteindelijk bij het Provinciehuis te eindigen.

De SP voert in het hele land actie tegen de uitverkoop van onder andere energiebedrijf Essent. Essent is nu nog eigendom van diverse provincies en gemeenten. De provincie Limburg wil haar aandelen verkopen aan de Duitseenergiegigant RWE. De SP vreest onder anderehogere prijzen en slechtere service.Ondere andere de gemeenten Heerlen en Brunssumhebben inmiddels aangegeven hun eigendom niet te willen verkopen."Mensen willen simpelweg publieke zeggenschap over stroom en energie. Ze hebben genoeg van privatisering op privatisering. Stroom in eigen handen! Provinciale bestuurders kunnen straks echt niet meer om die boodschapheen.


De 50 meter stroomkabel- met aan de voorkant een grote stekker- zal naar diverse andere Limburgse gemeenten worden gedragen. SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit is 1 van de kabeldragers.
Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar organisatieheerlen@sp.nl ofbel zaterdag vanaf 11 uur naar 045-5725777.

U bent hier