h

SP Essent-quiz: raad het citaat!

19 april 2009

SP Essent-quiz: raad het citaat!

Niet alleen de SP is kritisch ten opzichte van de verkoop van Essent en de andere energiebedrijven. Afgelopen week stond het volgende in de Volkskrant:

De verkoop van Essent roept steeds vaker de volgende vraag bij me op: wat heeft de PvdA geleerd van de kredietcrisis? Nota bene de VVD in Noord-Brabant moet andere politieke partijen wakker schudden om te vertellen dat het een volstrekt overhaast plan is om Essent te verkopen.

Daar heeft de schrijver natuurlijk een punt! De acties van de SP en het protest van veel inwoners van Brabant en Limburg deren de PvdA niets, maar de mening van de VVD is natuurlijk van groot belang voor de 'sociaal-democraten'! Hij vervolgt...

In deze vorm van kamikaze-marktwerking worden een gelijk speelveld voor bedrijven en een duurzaamheidsagenda te grabbel gegooid. De PvdA in Noord-Brabant lijkt verblind door de pot goud die bij verkoop klaarstaat, doof voor het nieuws dat de EU aan lidstaten geen verplichte splitsing eist, en vergeten dat het partijcongres provincies en gemeenten met klem heeft gevraagd niet in te stemmen met verkoop. Als de provinciale PvdA-fractie niet snel tot inkeer komt, haalt de PvdA de VVD rechts in.

Dat had ik zelf wel kunnen schrijven! Maar toch, het antwoord op de brandende vraag 'wie is de schrijver' levert geen SP-er op...

Denk even na voor u verder naar beneden scrollt...

Het goede antwoord is...


De enige echte voorzitter van de PvdA-jongeren, de Jonge Socialisten, Sven Stevenson!

Een beetje een anticlimax? Misschien! Maar laten we hopen dat deze jonge PvdA-er het stugge establishment van zijn partij wakker krijgt geschud uit hun vrije-markt-dromen. Beste PvdA-statenleden, parlementarirs, raadsleden en bewindspersonen, neem uw verantwoordelijkheid! De komende weken zijn beslissend, laten we hopen dat uw statenleden in Brabant, Overijssel en Groningen in tegenstelling tot hun collega's in Limburg de verstandige keuze maken.

Zou de jeugd dan toch de toekomst hebben in de PvdA?

Stop de uitverkoop van de publieke sector!

Stop de uitverkoop van Essent!!SP-ers in actie tegen de verkoop van Essent in het provinciehuis in Maastricht.

U bent hier