h

De 'fundamentalisten' van de SP

26 mei 2009

De 'fundamentalisten' van de SP

Het commentaar van het Limburgs Dagblad van dinsdag begon met feiten. Een uiteenzetting van het standpunt van de gemeente Heerlen: de directeur van Licom, een sociaal werkvoorzieningsbedrijf, mag niet meer verdienen dan Balkenende. Zeker omdat veel medewerkers van Licom het minimumloon of niet veel meer verdienen. Bovendien vloeit er veel gemeenschapsgeld naar het bedrijf en dat is net bedoeld om topsalarissen van te betalen. Het slot van het commentaar daarentegen is opmerkelijk:

Uit politieke correctheid mag er dus wel wat voor te zeggen zijn om zijn salaris af te toppen, maar het belang van Licom is toch vooral gediend met een kundige directeur, ook al verdient die van volgens politieke fundamentalisten wat te veel.
bron: Commentaar Limburgs Dagblad

Hiermee heeft Nederland er heel wat 'politieke fundamentalisten' bijgekregen. Iedereen die vindt dat er met belastinggeld geen topsalarissen moeten worden betaald, iedereen die vindt dat juist in de sociale werkvoorziening een directeur ook qua salaris solidair met zijn medewerkers moet zijn. Iedereen die vindt dat een schoonmaker op een Heerlense school niet minder hard werkt voor een salaris dat niet eens vergelijkbaar is met dat van Balkenende. Iedereen die niet gelooft dat een hoog salaris gelijk staat aan hoge kwaliteit.

Als dat allemaal fundamentalisten zijn, dan schaart de SP zich graag in dat rijtje.

Ook Riet de Wit reageerde op de discussie rondom het salaris, lees hier haar artikel.

U bent hier