h

Begrotingsdebatten: terugblikken en vooruit gaan

21 oktober 2009

Begrotingsdebatten: terugblikken en vooruit gaan

Op dit moment zijn in de Gemeenteraad van Heerlen de jaarlijkse begrotingsdebatten aan de gang. In zijn bijdrage spreekt Ron Meyer namens de SP-fractie niet alleen over wat er de komende periode gaat gebeuren maar blikt hij ook terug op wat het college (met daarin de SP als grootste partij) de afgelopen tijd heeft gedaan. Daarin spreekt hij van prestaties en uitdagingen, maar ook van bedreigingen voor de opwaartse lijn die de afgelopen jaren is ingezet in onze stad.

Fractievoorzitter Ron Meyer:

"Heerlen stond 4 jaar geleden voor een enorme opgave. In het kort gezegd was er niet alleen weinig vertrouwen in de politiek, evenmin geloofde Heerlen in zichzelf. En dat terwijl de opgave in Heerlen in alle opzichten enorm groot was.

In de jaren die volgden zijn opmerkelijke prestaties geleverd. Het CBS, Arcus en UWV bleven in Heerlen. Energie, economie en milieu werden verbonden in de economische pijler Nieuwe Energie. Het Mijnwaterproject kreeg en krijgt lokale, regionale, nationale en internationale aandacht en allure. Van de 1.000 mensen die de opening van de eerste Mijnwatercentrale bijwoonden tot delegaties Russen en Polen. Een project om trots op te zijn en voort te zetten.

Over trots gesproken. Dit College wordt door vriend en vijand geprezen voor de wijze waarop het alle neuzen naar het Maankwartier heeft kunnen laten wijzen. En dat is gezien de Heerlense geschiedenis gewoon zeer knap. Een voorbeeld van de manier waarop dit College bovenop de zaken zat. Een niet te miskennen succesvolle regierol voor en door de stad. Uiteindelijk stemde de raad unaniem in en roemde Minister Eurlings het Maankwartier zelfs als mooiste project van Nederland. Wie had dat 10 jaar geleden over onze stationsomgeving kunnen dromen?"

De hele eerste inbreng lezen? Dat kan door hier te klikken...

Genteresseerden kunnen ook kijken op http://twitter.com/spheerlen, via die site zal de SP-fractie vanuit de Raadszaal regelmatig de stand van zaken laten horen.

U bent hier