h

Schrijnemakers weg bij Licom

16 oktober 2009

Schrijnemakers weg bij Licom

Harry Schrijnemakers stopt per 1 december directeur van Licom in Heerlen. De reden voor zijn vertrek is een meningsverschil over het beleid van de sociale werkvoorziening. Schrijnemakers was vijf jaar directeur.
Van onze verslaggever

In de tijd dat hij de leiding had is het bedrijf ingrijpend gereorganiseerd. Verlieslijdende onderdelen zijn gesaneerd, andere zijn uitgeplaatst. De nadruk lag op ombouw van industrile naar dienstverlenende activiteiten en marktgerichtheid. Na de cultuuromslag komt Licom in een fase van consolidatie. Schrijnemakers wil geen leiding geven aan een bedrijf dat consolideert, maar geeft de voorkeur aan commercilere bedrijven. Daar wil hij eventueel aan de slag als interim-manager of consultant.
Bron: LD

De SP was de afgelopen jaren zeer kritisch overhet beleid vanLicom. De SP bracht een rapport uit over de uitverkoop van Licom-bedrijven.Ook stelde de SP het salaris van Schrijnemakers ter discussie (hier en hier). De SP is erg genteresseerd in de achtergrond van het meningsverschil. De SP maakt zich verder zorgen om de financile situatie van Licom.

Update: De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het Collegeover het vertrek van Schrijnemakers en de financile situatie bij Licom.

U bent hier