h

SP-enquete: LIJN 42 MOET BLIJVEN!

16 oktober 2009

SP-enquete: LIJN 42 MOET BLIJVEN!

Busvervoerder Veolia wil per 1 november buslijn 42 schrappen. De SP vreest grote problemen voor reizigers en chauffeurs. Uit een enquete van de SP, gehouden onder 91 mensen, zowel in de bus van lijn 42 als op de diverse haltes, blijkt dat lle reizigers n chauffeurs de opheffing van lijn 42 onacceptabel vinden. Reizigers uit Hoensbroek en delen van Heerlen Noord ondervinden grote problemen. Er moet eerder een dienst bij dan de hele lijn schrappen spraken reizigers en chauffeurs verontwaardigd.

Het opheffen van lijn 42 leidt tot een omweg voor reizigers uit Hoensbroek en delen van Heerlen-Noord. De overige lijndiensten uit die Heerlense stadsdelen dreigen bovendien overvol te raken. Ook voor mensen die naar de woonboulevard willen is het schrappen van de lijndienst problematisch. Die moeten dan op een omslachtige en tijdrovende manier via de veelal overvolle lijn 21 eerst naar station Heerlen en dan met een klein busje- naar de woonboulevard. Bovendien zal die lijn- volgens de chauffeurs- dan overvol raken. Over een half jaar komt er In de Cramer een treinstation. De omweg en de nadelen voor andere buslijnen veranderen daardoor echter niet. De tijdelijke invulling door middel van een minibus vinden de reizigers en ook de chauffeurs absoluut geen oplossing. Ze vrezen een overvolle minibus en gerriteerde reizigers.

SP-raadslid Ger Meesters sprak vele boze reizigers: Ik snap heel goed dat mensen boos zijn. Terecht, want het schrappen van de lijn 42 door Veolia is een groot verlies voor reizigers van Hoensbroek en leidt tot omwegen, overvolle andere lijnen n maakt de Woonboulevard zeer lastig bereikbaar met het OV. Ook scholieren die bij Arcus studeren en In de Cramer aan een werkproces deelnemen waren niet te spreken over opheffing, evenals mensen die in het zelfde gebouw bezig zijn met een integratiecursus. Het is een schande dat Veolia zn eigen financile falen afschuift op de reiziger n de chauffeur door een hele lijndienst te schrappen.

De SP heeft vragen gesteld en wil actievoeren onder het motto Lijn 42 moet blijven!

U bent hier