h

Openbaar vervoer

6 april 2011

SP zwaar teleurgesteld in Provincie over lijn 39

"Het is een moeilijke keuze. Er ligt een verschrikkelijk slecht voorstel van de Provincie. Als wij tussen 2 kwaden moeten kiezen, kiezen wij altijd voor de mensen."
Bron: www.heerlen.sp.nl

Lees verder
2 februari 2011

Lijn 39 gaat rijden, ondanks Provincie Limburg

Lijn 39 gaat weer rijden! Waar de Provincie Limburg (alweer) haar verantwoordelijkheden wil afschuiven heeft de Gemeente Heerlen gisteravond een belangrijk besluit genomen: dankzij een bijdrage van de gemeente wil Veolia in een proef Lijn 39 alsnog laten rijden. Raadslid Olivia Mous is in haar nopjes: "Deze actie van mensen uit het Eikenderveld, ondernemers en politici van verschillende partijen laat weer eens zien dat het helpt om actie te voeren tegen onrecht. Eikenderveld heeft recht op openbaar vervoer en deze mensen hebben laten zien dat zelfs een onwillende provincie en Veolia in beweging zijn te brengen, als je maar samen ergens voor gaat staan!"

Lees verder
28 januari 2011

Proef Lijn 39 - gemengde gevoelens

Onlangs voerde de SP samen met bewoners van Eikenderveld actie voor de terugkeer van buslijn 39 (Station-Woonboulevard). Zo nam de Heerlense gemeenteraad een motie aan waarin zij zich uitsprak voor behoud van de lijn en trokken een groep bewoners en Heerlense raadsleden naar het provinciehuis om gedeputeerde Kersten een buspaal aan te bieden.

Lees verder
11 januari 2011

Lijn 39: Veolia en Provincie flessen de boel

Volgens de Provincie zou het vele maanden (zelfs driekwart jaar) duren tot Lijn 39 weer opgestart zou kunnen worden. Waarom? vraagt u... Volgens PvdA-bestuurder Bert Kersten en Veolia zou dat te maken hebben met cao-roosterafspraken. Maar wat blijkt: een klein leugentje om bestwil.
a) het taxibusje dat gebruikt werd op Lijn 39 was uitbesteed aan een taxibedrijf, en daar kennen ze die zogenaamde 'rooster-rechten' (helaas) niet;
b) de Veolia-chauffeurs die 'op' Lijn 39 reden, zitten thuis. Ze werden bij het afschaffen van lijn 39 op straat gezet.

Lees verder
8 december 2010

Gemeenteraad en 600 bewoners: Lijn 39 moet blijven!

De SP is alweer enkele weken- samen met reizigers-in touw om (verdere) uitholling van het openbaar busvervoer te stoppen. Lijn 39 dreigt de dupe te worden van eenzijdig economisch denken van Veolia en de Provincie. En dat vinden inmiddels 600 buurtbewoners en een unanieme gemeenteraad van Heerlen onacceptabel. SP-raadslid Olivia Mous: "Eikenderveld, bezoekers van de woonboulevard en de Heerlense raad zeggen gezamenlijk: Lijn 39 moet blijven! De Provincie moet nu ingrijpen."

Lees verder
6 december 2010

SP Kamerfractie: investeer in Heuvellandlijn!

De SP in de Tweede Kamer wil dat de regering fors gaat investeren in het verbeteren van onder andere de Heuvellandlijn tussen Maastricht en Kerkrade.

Lees verder
5 december 2010

500 handtekeningen, tientallen kaarten en een gebroken been

Dat een beter Nederland en een beter Heerlen niet vanzelf komen weet elke SP-er. Maar er zijn van die weekenden dat er meer dan doorgaans getrotseerd moet worden. Dit was zo'n weekend, met verkleumde tenen en vingers en zelfs een gebroken enkel. Maar ook 500 handtekeningen tegen het verdwijnen van Lijn 39, de verkoop van tientallen actiekaarten voor het behoud van de Oude Passart (waar enkele SP-ers het plaatselijke actiecomit? ondersteunden) en vele goede ontmoetingen. Reden temeer voor een kort verslagje!

Lees verder
24 november 2010

Veolia kleedt busvervoer verder uit: einde lijn 39? ACTIE!

De SP is verbolgen over het nieuwste voorbeeld van de uitholling van het openbaar busvervoer. Na eerder buslijn 42 (Heerlen-woonboulevard-Hoensbroek) te hebben beeindigd, moet nu ook buslijn 39 (Heerlen-Eikenderveld-Woonboulevard) eraan geloven. Veolia wil de lijn per 12 december stoppen. De SP heeft vragen gesteld in Heerlen en de provincie en overweegt acties.

Lees verder
11 december 2009

SP geeft chauffeurs groot gelijk!

De SP in Heerlen verklaart zich solidair met de buschauffeurs die vanochtend het werk neergelegd hebben. De wilde staking was een gevolg van de zoveelste overval en vorm van agressie. "Een logische actie van de chauffeurs. Een actie die alle steun verdient. Een noodkreet richting samenleving, richting Veolia en richting Provincie.De chauffeurs komen in opstand tegen de ver-asocialisering van de maatschappij. Ze krijgen onze volledigesteun!"

Lees verder
4 december 2009

Buslijn op verlanglijstje hulpsint

Geen stoomboot of schimmel, maar gewoon Lijn 42 wou de Sint vandaag nemen om via de Woonboulevard van Heerlen naar Hoensbroek te reizen. Helaas heeft Veolia die buslijn kortgeleden geschrapt. Daarom was de goedheiligman vandaag op het provinciehuis om ruim 700 handtekeningen van teleurgestelde Hoensbroekenaren, Heerlenaren en bezoekers van de Woonboulevard aan te bieden. Ook had de Sint als surprise een mooie bus gemaakt voor gedeputeerde Kersten. De SP steunde de kindervriend bij zijn protest.

Lees verder

Pagina's

U bent hier