h

ROOD-witte kerst voor SP-jongeren

19 december 2009

ROOD-witte kerst voor SP-jongeren

ROOD, de jongeren van de SP, hebben dit jaar een vervroegd kerstcadeautje mogen ontvangen. Donderdag maakte wethouder Offermans van verkeer bekend dat zo'n 20 Heerlense ambtenaren nu al beginnen met het gebruiken van goedkope OV-fiets huurfietsen om vanaf het station naar hun werk en terug te fietsen. Het plan lijkt alweer een stap in de richting van het ROOD-wittefietsenplan van ROOD Heerlen.

Olivia Mous van ROOD is opgetogen: "Wat geweldig dat deze ambtenaren nu het goede voorbeeld gaan geven. Ik kan niet wachten op volgend schooljaar, wanneer ook studenten van Hogeschool Zuyd lekker makkelijk, sportief en milieubewust op de fiets kunnen stappen!" Mous was een van de initiatiefnemers van het ROOD-wittefietsenplan dat de SP-jongeren een kleine twee jaar geleden lanceerden.

In 2007 werd de eerste fiets alvast ROOD-wit geverfd.

OV-fietsen zijn zijn te huur op 150 Nederlandse stations en op zo'n 50 andere locaties, in Heerlen komen daar de komende tijd dus een aantal locaties bij. ROOD voerde eerder diverse ludieke acties en sprak met het studenten, schoolbesturen, de gemeenteraad en het College over het plan dat niet alleen goed voor het milieu en sportief is, maar ook het verkeer kan ontlasten. Meer weten? Kijk in ons dossier ROOD-wittefietsen.

U bent hier