h

SP geeft chauffeurs groot gelijk!

11 december 2009

SP geeft chauffeurs groot gelijk!

De SP in Heerlen verklaart zich solidair met de buschauffeurs die vanochtend het werk neergelegd hebben. De wilde staking was een gevolg van de zoveelste overval en vorm van agressie. "Een logische actie van de chauffeurs. Een actie die alle steun verdient. Een noodkreet richting samenleving, richting Veolia en richting Provincie.De chauffeurs komen in opstand tegen de ver-asocialisering van de maatschappij. Ze krijgen onze volledigesteun!"

Meyer is woedend over het zoveelste agressieve voorval in de bus. "Als buschauffeurs hun werk niet meer kunnen doen, danmorrel je aan hetvertrouwen van mensen in desamenleving. Dat kn niet!"

De SP vindt datde Provincie en Veolia per direct maatregelen moeten nemen."Natuurlijk kun je niet 100% zeker voorkomen dat idioten toeslaan, maar je moet er wel alles aan doen.Chauffeurs en reizigers moeten zich veilig kunnen voelen.Veolia moet z'n verantwoordelijkheid nemen als werkgever! En niet morgen, maar vandaag! Ze hebben nota bene een bak geld van de provincie gekregen voor de veiligheid in de bus!"

Eerder dit jaarnoemde SP-fractievoorzitter Ron Meyerde agressie tegen buschauffeurs 'van de pot gerukt', de SP in Heerlen stelde destijdsvragen over de agressie.

De SP wil weten hoe het staat met de inzet van Veiligheids-Stewards op de bussen. Veolia kreeg daarvoor van de Provincie geld.

UPDATE: de SP in Provinciale Staten wil zo snel mogelijk Stewards in de bussen en heeft vanopdrachtgever- de Provincie- directe maatregelen geeist. Zie hier en hier.

U bent hier