h

Thuiszorg in Heerlen: 350 alfahulpen in vaste dienst!

17 december 2009

Thuiszorg in Heerlen: 350 alfahulpen in vaste dienst!

Gemeente verlengt contract met zorgaanbieders

De gemeente Heerlen heeft het contract verlengd met de zorgaanbieders in de regio voor levering van huishoudelijke hulp in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Dat betekent dat de organisaties Orbis, Meander, GroenekruisDomicura en Ambulante Thuiszorg in elk geval tot 1 juli 2011 zorg blijven leveren in de gemeente Heerlen. Aan het contract is een hoofdstuk toegevoegd over de alfahulpen. Eerder dit jaar bezocht de gemeente bijna 400 mensen die een alfahulp hebben ingehuurd via een thuiszorgorganisatie.

Vanwege een wetswijziging mag dat niet meer.

Mogelijkheden
Zij kregen twee mogelijkheden voorgelegd. Willen ze hun vaste hulp behouden, dan zal de thuiszorgorganisatie ze in dienst nemen. Wil de alfahulp dat zelf niet, dan krijgt de klant een nieuwe hulp toegewezen. Een andere mogelijkheid om de vaste hulp te behouden is het aanvragen van een zogenaamd PGB (persoonsgebonden budget).

In dienst
Inmiddels zijn de gesprekken achter de rug en is gebleken dat 90 procent van de mensen heeft gekozen voor zorg in natura. Dat betekent dat circa 350 alfahulpen in dienst zijn getreden bij de thuiszorgorganisatie.
Bron: Gemeente Heerlen

U bent hier