h

Heerlen bloeit op

7 januari 2010

Heerlen bloeit op

Dat Heerlen van oudsher kampt met grote sociaal-economische en maatschappelijke problemen (armoede, gezondheid, veiligheid, drugs) is bekend. Dat het met Heerlen beter gaat, iseveneens zichtbaar, voelbaar en hoorbaar. Recentelijk werd dat ook in publicaties van kranten geanalyseerd en onderbouwd.

Het Limburgs Dagblad stelde dat de Leefbaarheid vooruit gegaan is enbracht een groot artikel in de zaterdag-bijlage Horizon onder de kop 'Heerlen 10 jaar later'. De NRC publiceerde de Leefbarometer. Daaruit blijkt dat Heerlen ooit onderaan bungelend inmiddels is opgeschoven naar de 3e plek van steden met de prettigste leefomgeving.

Zuur is deanalyse en reactievan de grootste partij van Limburg als het om Heerlen gaat. "Een stad in verval" zo omschreef CDA'er Frissche Heerlen 2 maanden geleden. In de Provincie foeterde het CDAzo maar mogelijkop de SP en Heerlen. Heerlen en Parkstad stonden stil en dat is allemaal de schuld van de SP.Zelfs tot ongenoegen van Pvda-wethouders.Ook VVD'er Van Rey deed daar- ondanks de aanwezigheid van de VVD in het College in Heerlen-zo nu en dan graag aan mee.In Heerlen was het met die linkse rakkersnamelijk vrijwel alleen maar ellende.

De Provinciale SP maakte gehakt van al de zure houding van CDA en consorten enschreefeen mooi overzichtonder de kop"Heerlen bloeit op"

U bent hier