h

Zuurstof voor Heerlerheide

16 juni 2010

Zuurstof voor Heerlerheide

De SP heeft in de raadscommissie Ruitemlijke Ordening gepleit voor 'wat zuurstof' voor de winkeliers in het centrum van Heerlerheide. Ondanks enkele hobbels in de weg (problemen met de parkeergarage en langdurige werkzaamheden) is Heerlerheide-centrum prachtig gerenoveerd. Vlakbij de Koeltoren is een mooi plein ontstaan. Het plein wordt vooralsnog echter omringd door leegstaande winkelpanden. Volgens het stedenbouwkundige plan zou het plein na de werkzaamheden aan het dak van de parkeergarage autovrij worden gemaakt.

De winkeliers van Heerlerheide pleiten voor een tijdelijke oplossing om de bezoekersstroom te laten terug en langzaam te laten wennen aan de parkeergarage en de nieuwe situatie. Bijvoorbeeld via de tijdelijke mogelijkheid van parkeren op een beperkt aatal plekken rondom of op het plein. De recessie speelt Heerlerheide-winkelcentrum natuurlijk bovenal parten, maar de onzekerheid over de terugkeer van de oude bezoekersstroom zou iets verlicht kunnen worden door een praktische overgangsfase voor het parkeren.

De SP vindt het vanzelfsprekend om te kijken naar creatieve en praktische oplossingen zodat de vele kleine zelfstandigen in het prachtig gerenoveerde winkelhart een beetje lucht kunnen happen.

U bent hier