h

Groene vingers in MSP

11 oktober 2010

Groene vingers in MSP

Afgelopen weekend was de opening van de nieuwe moestuin in MSP. Deze moestuin is een initiatief van gemeente Heerlen en de bewoners van MSP. Er is door de bewoners hard aan gewerkt om hier een geweldige tuin van te maken.

Kinderen hebben gezorgd voor de versiering van de naambordjes en buurtbewoners hebben bloemen geplant en groente en fruit ingezaaid. De tuin werd feestelijk geopend door Karin Peulen, die het ontwerp gemaakt heeft, en alle bezoekers kregen een receptenboekje met daarin door bewoners gemaakte recepten.

Op 26 juni werd de moestuin in gebruik genomen en de eerste groenten zijn inmiddels al geoogst en werden dit weekend geserveerd in een heerlijke eigengemaakte soep. Buurtbewoners ontmoeten elkaar en werken samen in de moestuin: die is dus nu al een succes! De SP kijkt uit naar de eerste tomatenoogst...

Meer weten over dit onderwerp? VPRO's 'Tegenlicht' heeft gisteren opnames gemaakt voor het programma 'Kansen door Krimp'. Dit programma wordt op 22 november uitgezonden, of kijk op www.mijnmsp.nl.

U bent hier