h

Succes voor bewonersactie Oude Passart

4 oktober 2010

Succes voor bewonersactie Oude Passart

Eerder berichtten we al van de actie die bewoners van de Oude Passart opzetten voor het behoud en renovatie van hun buurt. Nu is het eerste succes al behaald: de Oude Passart blijft (in ieder geval voorlopig) bestaan! Enkele weken geleden bracht het actiecomite een rapport en een enquete uit over de waarde (voor bewoners en stad) en staat van de wijk, ook hadden zij een bouwkundige bereid gevonden een gespecialiseerd rapport over de wijk te maken. Meer daarover lees je hier.

Dat actievoeren blijkt dus te lonen! In een brief aan alle bewoners van de Oude Passart meldt Woonpunt de wijk te koesteren en de woningen te willen opknappen.

"Dit is ontzettend goed nieuws en laat zien dat het actievoeren van de bewoners loont," zegt SP-fractievoorzitter Ron Meyer. "Hoewel we er nog niet zijn - er valt immers nog een hoop te bepraten met Woonpunt - feliciteer ik de bewoners met dit fantastische resultaat. De Oude Passart is een parel voor Heerlen en moet blijven bestaan!"

Meer weten over de bewonersactie op de Oude Passart (die wordt ondersteund door de SP)? Kijk op de website van het actiecomite Oude Passart: www.oudepassart.nl !

U bent hier