h

Lijn 39: Veolia en Provincie flessen de boel

11 januari 2011

Lijn 39: Veolia en Provincie flessen de boel

Volgens de Provincie zou het vele maanden (zelfs driekwart jaar) duren tot Lijn 39 weer opgestart zou kunnen worden. Waarom? vraagt u... Volgens PvdA-bestuurder Bert Kersten en Veolia zou dat te maken hebben met cao-roosterafspraken. Maar wat blijkt: een klein leugentje om bestwil.
a) het taxibusje dat gebruikt werd op Lijn 39 was uitbesteed aan een taxibedrijf, en daar kennen ze die zogenaamde 'rooster-rechten' (helaas) niet;
b) de Veolia-chauffeurs die 'op' Lijn 39 reden, zitten thuis. Ze werden bij het afschaffen van lijn 39 op straat gezet.

Kortom: lijn 39 kon gisteren nog opgestart worden! Er staat helemaal niets de terugkeer van de buslijn van Heerlen-centrum via Eikenderveld naar de Woonboulevard nog in de weg. Veolia en de Provincie Limburg flessen de boel!

De SP voert de druk op. Later meer....

U bent hier