h

Vooruitgang: helft minder huisuitzettingen in Heerlen

20 februari 2011

Vooruitgang: helft minder huisuitzettingen in Heerlen

In Heerlen wordt behoorlijk veel geinvesteerd in het voorkomen van armoede en sociale ellende. De SP staat voor een menselijke stad. Iedereen die Heerlen de afgelopen jaren zag veranderen, kan de vooruitgang inademen. Ondanks de zware economische tegenwind wordt verder aan vooruitgang gewerkt. 1 van de opmerkelijke verbeteringen werd afgelopen dagen bekend. Er hebben veel minder huisuitzettingen plaatsgevonden. Dat is niet zomaar. SP-wethouder Peter van Zupthen werkt al jaren aan een strakke samenwerking tussen de gemeente en woningcorporaties. Die samenwerking moet oplopende huurschulden voorkomen.

Helft minder huisuitzettingen in 2010

De gemeente Heerlen heeft in 2010 de helft minder huisuitzettingen gehad dan in 2009. Waren het er in 2009 nog 129 , in 2010 daalde dit aantal naar 65. Dit goede resultaat komt vooral door de goede samenwerking tussen de gemeente en de woningstichtingen.

Financiele problemen kunnen leiden tot veel persoonlijke ellende, hoge maatschappelijke kosten en sociale uitsluiting van mensen. Daarom zet de gemeente hoog in op schuldhulpverlening.
Een van de ergste gevolgen van schulden is dat mensen uit hun huis gezet worden wegens huurschuld. Het voorkomen daarvan vraagt dan ook om gezamenlijke inspanning en goede samenwerking. Daarom werken gemeente en woningcorporaties heel nauw samen om woningontruimingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Als schulden in een vroeg stadium worden gesignaleerd is het vaak nog mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Op die manier lopen schulden niet onnodig op, en worden mensen niet uit hun huis gezet.

Om het succes van de huidige aanpak voort te zetten, gaan de gemeente en de woningstichtingen nieuwe afspraken maken. In deze cijfers zijn niet de huisuitzettingen meegenomen die het gevolg zijn van illegale wietteelt.
Bron: heerlen.nl

U bent hier