h

List en bedrog over rug Zorgacademie

1 maart 2011

List en bedrog over rug Zorgacademie

De SP is fors in aanvaring gekomen met enkele oppositiepartijen in de Heerlense gemeenteraad. Nadat de gemeenteraad reeds in 2006 instemde met het behoud van Arcus, steunde de Heerlense gemeenteraad in 2008 unaniem de plannen van de Zorgacademie bij het Heerlense Atriumziekenhuis. Toch hielden met name CDA en Hart-Leers afgelopen weken ondernemers uit de binnenstad voor dat Arcus in de binnenstad zou kunnen blijven ALS zij nu (5 en 3 jaar na eerdere besluiten) actie zouden voeren. SP'er Ron Meyer noemde het gedrag van de politici die nota bene zelf eerder instemden met de ontwikkelingen List en Bedrog en ontketende daarmee een felle discussie.

De Zorgacademie is het bijelkaar brengen van onderwijs- en zorgvoorzieningen. Noodzakelijk in een vergrijzende en krimpende regio met een gemiddeld zwakkere gezondheid en enorme uitdagingen op onderwijs-, sociaal en economisch vlak. Het CDA sprak eerder van 'goede plannen' en Roel Leers steunde in 2008 niet alleen de Zorgacademie maar in 2006 bovendien ook het behoud van Arcus via oa de Onderwijscampus en de Zorgacademie. CDA en Hart-Leers probeerden desondanks tevergeefs de boel te frustreren.

"Mensen in de stad mogen overal tegen of voor zijn. Dat geldt ook voor politici. Maar als politicus heb je niet alleen het recht om ergens voor of tegen te zijn, maar ook de plicht om mensen in de stad een eerlijk verhaal te geven. Zeker als je nota bene zelf 2 keer instemde met de gang van zaken. Zelfs als we nu de Zorgacademie zouden frustreren, met een miljoenenclaim en een imago als onbetrouwbare overheid als gevolg, dan nog blijft Arcus niet in de binnenstad (in 2006 stemde de raad inclusief Roel Leers in met behoud van Arcus door steun te verlenen aan nieuwe vestigingen op de Onderwijsboulevard en bij de Zorgacademie, anders zou Arcus naar Sittard zijn vertrokken). CDA en Leers weten dat, maar ze houden mensen bewust voor de gek. Die manier van politiek bedrijven noem ik List en Bedrog."

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde in met het bestemmingsplan voor de Zorgacademie. Het CDA stemde verdeeld (4 voor en 2 tegen) en Hart-Leers stemde tegen. Vooral deze laatste heeft niet alleen zijn onbetrouwbaarheid aangetoond. Hij heeft bovendien bewezen geen enkele verantwoordelijkheid te willen nemen. Het was de zoveelste politieke flip-flop.

U bent hier