h

Roemer onder indruk van acties Oude Passart

27 maart 2011

Roemer onder indruk van acties Oude Passart

Afgelopen zaterdag was SP-leider in de Tweede Kamer Emile Roemer in Heerlen voor een bezoek aan de Oude Passart. Hij was daar om de buurt te feliciteren met het grote actiesucces van het actiecomite Oude Passart dat met hulp van de SP jarenlang strijd leverde in en voor de wijk.

Woningcorporatie Woonpunt was van plan een rij authentieke mijnwerkerswoningen rond het Plataanplein te slopen. De panden waren al onthuurd en dichtgetimmerd. De gemeente Heerlen kwam recentelijk met het idee geld bijeen te brengen en de panden samen met de buurt op te knappen. Er komen buurtvoorzieningen.

Uit handen van Riet de Wit ontving het actiecomite een bijzondere foto van de Oude Passart vroeger. De foto kwam uit de werkkamer van de wethouder en had haar geinspireerd gedurende het hele proces.

Roemer sprak tijdens zijn bezoek met buurtbewoners en gaf aan trots te zijn op een wijk als de Oude Passart. Volgens de SP-leider is de Oude Passart een voorbeeld voor wijken in het hele land: wanneer bewoners opstaan en samen ergens voor durven te gaan kunnen ze ontzettend veel bereiken.

In de Oude Passart worden nu onder andere de dichtgetimmerde panden aan het Plataanplein opnieuw in gebruik genomen. Bewoners zijn zaterdag tijdens de bijeenkomst onder andere in gesprek gegaan over de toekomstige bestemming van de nu leegstaande panden: een jeugdhonk, atelier en een buurtwinkel zijn maar een greep uit de ideeen die uit de bijeenkomst kwamen rollen.

De bewoners van de Oude Passart hebben laten zien dat actievoeren loont, zij hielden het niet bij klagen over wat er met hun wijk zou gebeuren maar namen het heft in eigen handen. Een verdiend succes dus dat een feestje verdient!

.

.

U bent hier