h

Buurten in de buurt

5 april 2013

VIDEO: Voerendaalse voormalige Mijnwerkersbuurt in actie

klik op de afbeelding om naar de video te gaan

De huizen in een wijk in Voerendaal worden met sloop bedreigd. De bewoners zijn fel gekant tegen deze plannen en hebben zich verenigd in een buurtcomite. SP'ers van de afdeling Heerlen hebben ze geholpen, onder meer met het maken van het rapport 'Als je huis je thuis is'. Emile Roemer bracht een bezoek aan de wijk op de dag dat het comite een protestmars organiseert richting de woningstichting. Jan Marijnissen doet verslag.

Lees verder
17 februari 2013

Samen voor een schone buurt

Vrieheide is van de mensen van Vrieheide. Bewoners die een schonere buurt wilden wachtten daarom niet op de gemeente maar trokken er zelf op uit om zwerfvuil in de Anjelierstraat en omgeving op te ruimen. De SP hielp hen.

Lees verder
11 februari 2012

t Heitje: Mensen recht in de ogen kijken

Afgelopen dinsdag werd er in de gemeenteraad, onder grote belangstelling van buurtbewoners, gesproken over de locatie voor een nieuw jongerenactiviteitencentrum voor Heerlerheide. Een verhitte discussie, al was het maar omdat een aantal politici als een kameleon van kleur verschiet wanneer de tribune in de raadszaal vol zit. SP-fractievoorzitter Ron Meyer: "Sommige politici hebben vandaag een andere mening dan gisteren, en kunnen morgen weer van mening veranderd zijn. Ze waaien met alle winden mee. Hoed u voor dat soort politici." Objectief gezien is 't Heitje simpelweg de beste locatie voor de jongerenaccommodatie voor jongeren in de leeftijd 10 tot 16, daarover was heel politiek Heerlen het - tot nu toe - eens. Uit een buurtonderzoek van de SP bleek dat er voor de ontevredenheid op Vrieheide veel dieper liggende oorzaken zijn.

Lees verder
23 januari 2012

Radioreportage NOS-journaal: De SP bestuurt

De SP is de grootste partij? volgens de peilingen. Dat is voor Nederland nieuw, maar niet voor Heerlen. Daar staat de SP al aan kop en draagt de partij met twee wethouders bestuursverantwoordelijkheid.

Lees verder
28 oktober 2011

Oude Passart: opknappen leegstaande panden gaat beginnen!

De SP vocht jarenlang (de eerste acties vonden plaats in 2007) met de bewoners van de Oude Passart voor renovatie van de buurt en het opknappen van authentieke Mijnwerkerswoningen uit 1918. De panden verkeerden jarenlang in dichtgetimmerde en verloederde toestand. Door tientallen acties, waaraan zelfs Emile Roemer zijn steun gaf, behaalden de bewoners van de Oude Passart een groot succes.

Lees verder
27 maart 2011

Roemer onder indruk van acties Oude Passart

Afgelopen zaterdag was SP-leider in de Tweede Kamer Emile Roemer in Heerlen voor een bezoek aan de Oude Passart. Hij was daar om de buurt te feliciteren met het grote actiesucces van het actiecomite Oude Passart dat met hulp van de SP jarenlang strijd leverde in en voor de wijk.

Lees verder
25 maart 2011

Emile Roemer naar Heerlen

Emile Roemer naar Heerlen om oude Passart te feliciteren
Oude Passart voerde succesvolle strijd voor behoud van vooroorlogse kern

Lees verder
24 februari 2011

Groot SUCCES voor Oude Passart: dichtgetimmerde panden blijven alsnog behouden!!

Anderhalve week geleden trokken zo'n 35 actievoerders uit de Oude Passart naar het kantoor van woningcorporatie Woonpunt. En dat bleek succesvol! De SP feliciteert de Oude Passart met het behoud van de dichtgetimmerde woningen.

Lees verder
16 februari 2011

Oude Passart in ACTIE!

Vandaag voerden ruim 30 bewoners van de Oude Passart- met ondersteuning van de SP- actie bij woningcorporatie Woonpunt. De buurt bracht eerder een rapport uit, maakte en verzamelde trotse Ansichtkaarten en kreeg steun van de gemeenteraad van Heerlen. De woningcorporatie voert achterstallig onderhoud uit, maar weigert een visie en zekerheid voor de toekomst te geven. "We willen zekerheid voor onze toekomst. Voor onze kinderen in onze prachtige oude buurt."

Lees verder
5 december 2010

500 handtekeningen, tientallen kaarten en een gebroken been

Dat een beter Nederland en een beter Heerlen niet vanzelf komen weet elke SP-er. Maar er zijn van die weekenden dat er meer dan doorgaans getrotseerd moet worden. Dit was zo'n weekend, met verkleumde tenen en vingers en zelfs een gebroken enkel. Maar ook 500 handtekeningen tegen het verdwijnen van Lijn 39, de verkoop van tientallen actiekaarten voor het behoud van de Oude Passart (waar enkele SP-ers het plaatselijke actiecomit? ondersteunden) en vele goede ontmoetingen. Reden temeer voor een kort verslagje!

Lees verder

Pagina's

U bent hier